Cantona: Ob gledanju Uniteda trpim, City ima lepo igro

Lynne Cameron, Getty Images Sport

Legendarni francoski nogometaš Eric Cantona je znova pokritiziral igro Manchester Uniteda in delo trenerja Joseja Mourinha.

Rdeči vragi so na lestvici Premier lige šele na 10. mestu, med tednom pa so doživeli še poraz v ligi prvakov, kjer jih je z 1:0 premagal Juventus. Slabi rezultati Uniteda so znova razočarali nekdanjega napadalca angleškega velikana Erica Cantonaja, ki je na Old Traffordu navduševal med letoma 1992 in 1997.

Cantona je tudi tokrat pokritiziral predvsem delo Joseja Mourinha in slikovito opisal Portugalčev odnos s klubom: “On ni pravi človek za pravo ženo. Govorim o načinu igre. Tekmo lahko izgubiš na različne načine, lahko tudi tvegaš. Na Old Traffordu so izgubili proti Juventusu, ki je imel žogo v posesti kar 70-odstotkov igralnega časa. Si lahko zamislite, da bi se to zgodilo v eri Sira Alexa Fergusona?

Trpim, še bolj pa mi je hudo, ko vidim, kako lepo igra Manchester City. Otro potrebujejo vzornike, potrebujejo sijajne igralce, ki so kreativni. S takšnimi se lahko identificirajo. United izgublja generacijo mladih igralcev, ki se lažje poistovetijo z igro Cityja. Ali je to mogoče razumeti? Ne,” je še dodal Cantona, ki je prepričan, da bi moral priložnost na trenerski klopi dobiti eden izmed nekdanjih nogometašev iz Fergusonove ere.