Pellegrini: Arnautović je v West Hamu srečen

Premier Liga 22. Nov 201817:30 > 17:43
Alex Livesey/Getty Images

Mediji so v zadnjih tednih večkrat namignili, da naj bi avstrijski napadalec srbskega porekla Marko Arnautović iskal možnosti za prestop iz West Ham Uniteda. Govorice je hitro zavrnil trener londonskega kluba Manuel Pellegrini, ki je prepričan, da gre za laži.

Arnautović je sicer med reprezentančnim premorom priznal, da si močno želi igrati v ligi prvakov, zato so mediji hitro začutili, da bi Avstrijec bil naklonjen prestopu.

Star sem 29 let, to so za nogometaša najboljša leta. Povsem logično je, da bi rad tekmoval z najboljšimi igralci. Kljub vsemu pa povsem zaupam svojemu brati,” razkriva Marko Arnautović, katerega agent je njegov brat Danijel.

Marko je v Premier ligi, kjer igrajo najboljši igralci na svetu. Kljub vsemu to ne pomeni, da bo za vedno igral tam, kjer je zdaj. Res je, da pri West Hamu v njemu vidijo prihodnost, Marko pa mora kljub vsemu gledati nase in iskati korak naprej, ne pa se boriti za obstanek. Marko uživa v West Hamu, obožuje ta klub, a vsi morajo razumeti, da to ne more biti njegova končna postaja,” razlaga Danijel.

Pred nadaljevanjem Premier lige je o zgodbi spregovoril tudi trener West Ham Uniteda Manuel Pellegrini. Londončane v soboto ob 16. uri čaka zahteven preizkus, saj v angleško prestolnico prihaja Manchester City. Pellegrini je prepričan, da bo Arnautović še dolgo igral za West Ham.

Arnautović ima veljavno pogodbo in je član West Hama. Tukaj je srečen. Vsak igralec bi rad igral za največje ekipe, a mislim, da on ne razmišlja o tem. Trenutno je osredotočen le na West Ham,” meni Pellegrini, ki je sicer potrdil, da se West Ham zanima za nekdanjega igralca Arsenala in Manchester Cityja Samirja Nasrija, ki bo moral za pogodbo sicer trenerski štab West Hama prepričati na treningih.