Čas za novega branilca? Luiz najslabši člen Chelseaja

Premier Liga 27. Nov 20184:40 > 4:50
Dan Istitene/Getty Images

David Luiz je v tej sezoni pod okriljem novega trenerja lndonskega Chelseaja Maurizija Sarrija dobil veliko priložnosti, potem ko je italijanski strateg želel oživiti njegovo kariero. Luiz je bil že lani blizu odhoda iz Chelseaja, saj ga takratni trener Antonio Conte ni redno pošiljal na zelenico.

Do minulega vikenda in težkega poraza proti Tottenhamu, je Chelsea doživljal novo nogometno pomlad, potem ko je trener Maurizio Sarri s svojim slogom igre celotni ekipi in navijačem povrnil vero, po porazu proti Tottenhamu pa je sledil nov trd pristanek na realna tla. To je bil nasploh prvi poraz Chelseaja v tej sezoni Premier lige, za nameček pa ima londonski klub drugo najboljšo gol razliko v prvenstvu, potem ko so zaenkrat dovolili le 11 prejetih zadetkov. 

Najbolj zaskrbljujoč podatek pa je, da je Chelsea sedem od 11 zadetkov nasprotnikov prejel po neposrednih napakah brazilskega branilca Davida Luiza

Maurizio Sarri je v tej sezoni vrnil Luiza med standardne člane svojega moštva, največkrat pa Brazilec na položaju osrednjih branilcev moči združi z Antoniem Rüdigerjem. Sarri ima na tem položaju na voljo še Danca Andreasa Christensena in zdaj že nekdanjega kapetana Garyja Cahilla, ki bo v januarskem prestopnem roku Chelsea najbrž zapustil kot posojeni igralec. 

Chelsea bo tudi zato moral na trgu igralcev iskati novega osrednega branilca za nadaljevanje sezone, angleški mediji pa pišejo, da je med kandidati za prevzem Luizovega mesta slovaški nogometaš Martin Škriniar, ki v tej sezoni odlično igra za milanski Inter in je eden izmed najboljših branilcev v Serie A.

Chelsea bo moral za tega igralca, ki se je znašel tudi na spisku želja Manchester Uniteda, odšteti koli 70 milijonov funtov.