V živo na SK1: Dan mestnih derbijev v Premier ligi

Premier Liga 2. Dec 201811:07 > 11:18
Getty Images

Nedelja prinaša tri mestne derbije v angleški Premier ligi, s katerimi se bo zaključil bogat spored 14. kroga.

Druženje začenjamo ob 13. uri, ko se bosta pomerila Chelsea in Fulham. Modri iz Londona bi morali novince v ligi odpraviti brez večjih težav, če ne bo zasedba Maurizia Sarrija znova na udaru glasnih kritik. Fulham je po menjavi na klopi zajela svežina, zato bodo varovanci Claudia Ranierija na Stamford Bridgu še kako neugodni. Gostje se bodo sicer do konca sezone zagotovo borili za obstanek, točke na podobnih obračunih pa so zlata vredne.

Drugi današnji obračun prav tako prinaša londonski derbi. Tottenham in Arsenal sta v tej sezoni odlična ter se borita vsaj za uvrstitev v ligo prvakov. Bitka za severni London je vselej zelo napeta, spursi pa proti večnemu tekmecu v gosteh niso zmagali že vse od leta 2010. Kako bo tokrat?

Najbolj vroč nedeljski obračun bo zagotovo zadnji na nedeljskem krožniku. Merseyside derbi je sinonim za divjanje in ogorčen boj za vsako žogo, Liverpool pa je zaradi odličnih rezultatov v tekoči sezoni proti Evertonu vendarle velik favorit. Redsi bodo tekmo po napovedih Jürgena Kloppa začeli tako kot vsako, torej napadalno, gostje, ki domujejo le nekaj korakov od Anfielda, pa k večnemu tekmecu prihajajo s svojimi načrti. Lahko karamele presenetijo Liverpool, ki še edini drži korak z vodilnim Manchester Cityjem?

Vse tekme boste lahko pospremili v prenosih na kanalu Sportklub 1.