Welbeck po koncu sezone zapušča Arsenal

Premier Liga 5. Dec 201819:38 > 19:39
Mike Hewitt/Getty Images

Angleški napadalec Danny Welbeck je morda že odigral svojo zadnjo tekmo za Arsenal. Otoški mediji danes namreč poročajo, da mu topničarji ne bodo ponudili nove pogodbe.

Danny Welbeck se je sicer na tekmi evropske lige proti Sportingu težje poškodoval in bo izpustil celotno sezono. Prav zaradi tega so se pojavile govorice, da se je Unai Emery že odločil, da na hitronogega Angleža v prihodnje ne bo več računal. To je letos doletelo tudi Aarona Ramseyja, ki je sicer v fantastični formi.

28-letnik je zaradi poškodbe prestal tudi dve operaciji, kot kaže pa bo ostal brez priložnosti, da bi skušal prepričati Emeryja, da lahko Arsenalu še vseeno nekaj ponudi.

Občasni angleški reprezentant je sicer na 14 tekmah v letošnji sezoni zabil pet golov.

Topničarji so sicer v preteklosti poškodovanim nogometašem vselej ponudili nove pogodbe in jih na ta način podprli v težkih časih. Kot kaže ima Emery drugačen pristop.

Londončani so medtem novo pogodbo ponudili Mesutu Özilu, ki bi lahko v prihodnje na teden zaslužil kar 300 tisoč funtov in se s tem na vrhu klubskih zaslužkarjev izenačil s Pierrrom-Emerickom Aubameyangom in Henrikhom Mkhitaryanom.

Welbeck je poleti zavrnil prestop v Southampton, od prestopa iz Manchester Uniteda v Arsenal leta 2014 pa za topničarje odigral 126 tekem in zabil 32 golov.