Policija preiskuje incident nad Dele Allijem

Premier Liga 20. Dec 201812:43 > 12:45
Alex Morton/Getty Images

Londonska policija je začela preiskavo o incidentu, ki se je zgodil na tekmi med Tottenhamom in Arsenalom, ko je v glavo nogometaša Dele Allija priletela plastenka.

Spursi so v četrtfinalu ligaškega pokala slavili z rezultatom 2:0 na Emiratesu. Tekmo je zaznamoval dogodek iz 73. minute, ko je Allija ob izvajanju avta v glavo zadela plastenka.

Dan kasneje so objavili pri policiji, da sodelujejo z Arsenalom pri identifikaciji osebe, ki je odgovorna za incident. Topničarji so za BBC potrdili, da pregledujejo posnetke varnostnih kamer, s katerimi bi odkrili, kdo je vrgel plastenko, zdaj še ni odgovora.

Tudi nogometna zveza Anglije je ponudila svojo pomoč in podporo klubu in policiji.

“V kakšni drugi državi bi mogoče zaprli stadion za nekaj tekemn. Sreča je, da ni bilo hujših posledic, a mislim, da bi ljudje morali biti pazljivejši, mi pa se moramo izogniti oz. preprečiti takšne situacije. Nekateri ljudje se grozno obnašajo,” je dejal menedžer Tottenhama Maurico Pochettino.

Na prejšnji tekmi teh dveh ekip v začetku decembra, ko je bil domačin Tottenham, je nekdo vrgel banano v smeri napadalca Arsenala Pierra-Emericka Aubameyanga. Navijač Spursa je bil kaznovan s prepovedjo obiska stadiona za 4 leta.