Arnautović se prihodnji teden vrača na treninge

Premier Liga 20. Dec 201817:02 > 17:04
Dan Istitene/Getty Images

Napadalec West Ham Uniteda Marko Arnautović se bo po poškodbi stegenske mišice, ki jo je staknil na začetku decembra, kmalu vrnil na zelenice. Novico je potrdil trener Londončanov Maunel Pellegrini.

Avstrijski nogometaš je poškodbo staknil 4. decembra, ko je West Ham ugnal Cardiff. Ob njegovi odsotnosti so Londončani nadaljevali z odlično serijo in premagali še Crystal Palace in Fulham.

Po prvih ocenah so pri West Hamu pričakovali, da bo Marko Arnautović odsoten do januarja, a je Pellegrini danes potrdil, da je eden izmed prvih zvezdnikov londonske ekipe okreval hitreje, kot so pričakovali.

Mislim, da bo naslednji teden že lahko treniral z ekipo,” je povedal Manuel Pellegrini.

Arnautović je v tej sezoni eden izmed najpomembnejših igralcev West Hama. Na 13 tekmah je dosegel pet zadetkov, trener Pellegrini pa je bil zadovoljen, ker se je ekipa dobro znašla tudi brez zvezdnika.

Ko vam manjka takšen igralec, je zelo pomembna celotna ekipa. Zadovoljen sem z odzivom in z možnostmi, ki so se nam odprle tudi brez Marka. Nikakor nisem bil srečen, ko se je poškodoval, a je za dobro voljo na koncu poskrbela ekipa,” dodaja Pellegrini.

West Ham je po 17. krogih angleške Premier lige s 24 točkami na devetem mestu in za petim mestom, ki ga drži Arsenal in še vodi v evropsko ligo, zaostaja za deset točk.