Keown: Özil? Vse skupaj počasi postaja sramotno.

Premier Liga 15. Feb 201918:33 > 18:34
Getty Images/Pete Norton

Legendarni branilec Arsenala Martin Keown je novi v vrsti kritiko napadalneg vezista topničarjev Mesuta Özila.

Arsenal je v četrtek razočaral v evropski ligi in izgubil na prvi tekmi proti BATE-ju iz Borisova, ki je bil uspešnejši z 1:0.

Nekdanji nemški reprezentant Mesut Özil je znova izpustil tekmo Arsenala, ki v tem letu v Premier ligi še sploh ni zaigral, v evropskih tekmovanjih pa je izpustil štiri od zadnjih petih tekem.

Ali je zbolel, ali je poškodovan? Za igralca je najbolj pomembno, da je vselej pripravljen in na voljo trenerju,” meni Martin Keown in dodaja: “Vse skupaj počasi postaja sramotno.

Özil ima sicer v tej sezoni težave s koleni, njegove odsotnosti na zadnji tekmi pa trener topničarjev Unai Emery ni želel komentirati.

Keown, ki na televiziji BBC Sport opravlja vlogo komentatorja, je sicer pokritiziral tudi preotale člane ekipe Arsenala.

Še nikoli nisem videl, da bi igral itako slabo. To mora biti najslabša tekma pod taktirko Emeryja. Igra je bila sramotna.

Britanski Telegraph je sicer danes že razkril novico, da Arsenal išče zamenjavo za Özila, ki sicer na teden zasluži 350.000 funtov in je najbolje plačani igralec kluba.

Özil je v dosedanjem delu sezone zaigral na 18 tekmah in dosegel štiri gole ter vpisal še dve asistenci.