Na SK: Severnolondonski in beograjski derbi, O Clasico

Catherine Ivill, Getty Images Sport

Vsi žarometi so usmerjeni v Madrid, kjer nas ob 20:45 čaka El Clasico, a danes vas na programih Sportkluba čaka še veliko drugega. Ob 13:30 se bosta merila Tottenham in Arsenal, ob 18:00 se začenja beograjski večni derbi, ob 21:30 sledi portugalski O Clasico med Portom in Benfico in še marsikaj.

Povezano

Pred nami je super športna sobota, v kateri se bo za vsakogar našlo nekaj. Ali pa veliko. Odvisno od vašega špotnega okusa.

S prenosi turške in italijanske lige bomo poskrbeli tudi za ljubitelje košarke in odbojke, že ob 16:00 (SK 2) bo Roger Federer v Dubaju lovil svojo stoto turnirsko zmago, pred El Clasicom pa si ob 18:30 na SK 1 oglejte obračun rokometnega državnega prvenstva med Trimom in Gorenjem.

Za začetek popoldneva vas ob 13:30 na SK 1 čaka severnolondonski derbi med Tottenhamom in Arsenalom. Spursi še vedno niso odpisali boja za prvenstvno lovoriko, topničarji pa točke potrebujejo v boju s Chelseajem in Manchester Unitedom za uvrstitev v Ligo prvakov. Ob 16:00 (SK 1) bo Manchester City gostoval pri Bournemouthu, nato pa se selimo v Beograd na tamkajšnji večni derbi med Crveno zvezdo in Partizanom (ob 18:00 na SK 2). Čeprav imajo rdeče-beli lepo prednost na prvem mestu, trener Vladan Milojević poudarja, da bodo morali vlogo favorita potrditi tudi na zelenici. “Ne mislim, da smo sanjsko moštvo ali vesoljci. Okoli tekme se dvigajo tenzije, toda to na nas ne vpliva. Ne želim iti v špekulacije, igralci dobro vedo, kaj sem jim govoril. Pred nami je dobra tekma, niti eden derbi ni bil enak predhodnemu, ne verjamem, da bo tokratni,” pravi trener Zvezde.

Nič manj razgretega ozračja ne pričakujejo niti na O Clasicu. Porto in Benfica sta ob finančnih težavah Sportinga edina resna favorita za končni naslov. Na lestvici ju v korist Porta loči ena sama tekma, zato se nam na zelenici obeta vse prej kot dolgočasno dogajanje. Prenos O Clasica od 21:30 naprej na SK 3.

Prihaja tekma vseh tekem:

Sportklub Slovenija