Pred 34.krogom: Odločilni komplet

Premier Liga 12. Apr 201916:19 > 16:27
Bryn Lennon/Getty Images

Če pogledamo realno, so na do zaključnka Premier lige sporedu le še trije. Trije vrhunski derbiji. Če pa še enkrat pogledamo realno ter smo obenem prepričani, da bo Liverpoolu uspelo, potem je ta konec tedna odločilen, kajti vse ostalo se bo urejalo, ko bodo noge že precej težje. Za zdaj še niso.

34. krog se začne odvijati že v petek. Spet navdahnjen Leicester City pride na test v Newcastle.

Med sobotnimi pari so najbolj odločilni Burnley-Cardiff ter Brighton-Bournemouth in Southampton-Wolves. Prvi bo po odtočnem jašku spustil Cardiff. Zato izida drugih dveh niti ne bosta več tako zelo pomembna, kot se zdita pomembna še ta trenutek. 

Manchester United ima v sobotno ob mraku za nasprotnika že počitniški West Ham.

Zato pa mora Manchester City v nedeljo maščevati tisti poraz, s katerim ga je decembra šokiral Crystal Palace. Zdaj na jugu Londona. Po torkovem porazu na sevenem koncu metropole Cityjevci upajo na pozitiven južni veter.

Posebno poglavje pa bo novo naprezanje Chelseaja na Anfieldu. Novejša zgodovina pojavnosti modrih bunkerjev ali avtobusov ali kontejnerjev ali pač česar koli, kar bi lahko zaustavilo pretendente za naslov, je dolga in bogata – ter pikantno ne-srečna, predvsem za domače. 

Chelsea je iz Prage pohitel naravnost v Liverpool, tako da ima dan pred tekmo še možnost trenirati v Evertonovem vadbenem centru. Super derbi bo zadnja težka domača preizkušnja za Liverpool in predzadnja za Chelsea v tej sezoni. V pokalnem obračunu jeseni, je bil Chelsea zmagovalec. Tisto tekmo v Londonu v prvi polovici lige, pa je z lepim zadetkom, in to komaj ob koncu, v remi uspel spremeniti Daniel Sturridge. Liverpool je pred Chelseajem vedno malce prestrašen. Če domači zavozijo tokrat, bo dirke za naslov praktično konec. A v to verjame le malokdo, četudi ne diha z Liverpoolom.

V ponedeljek zvečer je Arsenalov gostitelj zelo nevarni in prav tako našpičeno samozavestni Watford.

Kako bi lahko od enega vikenda pričakovali več?