Scholes: Nisem vedel, da je prepovedano

Premier Liga 20. Jun 201912:51 > 12:53
Getty Image/ Dean Mouhtaropoulos

Paul Scholes je med letoma 2015 in 2019 večkrat stavil na različne športne dogodke. Med drugim je svoj denar stavil tudi na tekme Manchester Uniteda, za katerega sta v tistem času igrala tudi njegova igralca Ryan Giggs in Nicky Butt.

Angleška nogometna zvezda je po preiskavi zaradi stav Paula Scholesa kaznovala z osem tisoč funtov denarne kazni. Pristojni so nekdanjemu angleškemu reprezentantu še izdali opozorilo, da naj bo v prihodnje bolj previden in naj ne krši strogih pravil.

Scholesa je med letoma 2015 in 2019 stavil 140-krat. V tem času je bil solastnik angleškega niželigaša Salford Cityja, skupaj z nekdanjimi soigralci Garyjam in Philom Nevilleom, Ryanom Giggsom in Nickyjem Buttom. Angleški zakon je ob vprašanju stav precej rigorozen in tako tovrstno početje strogo prepoveduje trenerjem, lastnikom klubov, igralcem, agentom in vsem, ki so vpeti v nogomet.

Scholes je osemkrat stavil na tekme Manchester Uniteda, medtem ko sta bila v klubu tudi njegova prijatelja Giggs in Butt, kot tudi, da bo Valencia premagala Barcelono, ko je netopirje vodil Gary Neville. Stavil je tudi na določene tekme Pokala FA, vendar šele, ko je njegov Salford izpadel iz tekmovanja.

Opravičujem se. Razumem in v celoti sprejemam kazen. To je bila iskrena napaka, verjele sem, da ne počnem nič, s čimer bi kršil pravila. Mislil sem, da ni težava, ker sem stavil na tekme klubov, s katerimi nisem imel nobene povezave. Toda ugotovil sem, da temu ni tako in s tem bi se moral seznaniti ob pravem času,” je v svoje opravičilo dejal Scholes.