Ali bo Bruno rešil vse težave Uniteda?

Premier Liga 29. Jan 202023:00 > 23:07
Gualter Fatia/Getty Images

Učinek Bruna Fernandesa na Portugalskem je visoko nad učinkom vseh vezistov Manchester Uniteda v zadnji sezoni.

Statistika je lažniva veda, a zadetki in asistence Bruna Fernandesa, ki je na porti v Manchester United, povejo veliko o kreativnosti tega nogometaša, ki je prerastel Sporting iz Lizbone in bo kariero nadaljeval v Premier ligi. United bo zanj plačal 80 milijonov evrov, trenerji in strokovnjaki pa pravijo, da so rdeči vragi krvavo potrebovali prav takšnega igralca, ki bo rešil težave z neučinkovitostjo kluba. 

Povezano

Bruno je v tej sezoni dosegel osem zadetkov v 17 tekmah za Sporting v domačem prvenstvu, na drugi strani pa je najboljši strelec Uniteda med vezisti Scott McTominay s tremi goli, Andreas Pereira je dosegel enega, medtem ko Jesse Lingard, Juan Mata, Nemanja Matić in Paul Pogba še niso zadeli v tej sezoni Premier lige.  

25-letni Portugalec je za nameček vpisal še sedem podaj za zadetek, na drugi strani je Pereira zabeležil tri, Mata in Pogba dve, Fred Lingard in Matić pa niti ene.

Bruno Fernandes je dosegel gol na vsaki 102 minuti, najboljši med vezisti Uniteda je Pogba, ki sicer ni veliko igral, a je v tej kategoriji najboljši z zadetkom na vsakih 261 minut.

Fernandes je v tej sezoni imel 60 strelov na gol in obenem pripravil 63 priložnosti svojim napadalcem, kar pomeni eno na vsakih 24 minut. Seveda pa še vedno ostaja odprto veliko vprašanje, kako bo Bruno prenesel svojo statistiko in igro v precej zahtevnejše nogometno okolje, ki ga predstavlja Premier liga.