Kdo je človek, ki je City vrgel iz Lige prvakov?

Premier Liga 15. Feb 202013:16 > 13:19
Alex Livesey/Getty Images

UEFA je zaradi kršenja pravil o finančnem fair playu Manchester City kaznovala s prepovedjo nastopanja v evropskih tekmovanjih v naslednjih dveh sezonah. Kazen bo v veljavo stopila že v naslednji sezoni, sinje-modri pa se na odločitev lahko pritožijo na Mednarodno športno razsodišče v Lozani.

Razlog za kazen se skriva v hudem kršenju pravil finančnega fair playa. Manchester City v naslednjih dveh sezonah ne bo smel nastopati niti v Evropski ligi, UEFA pa se je za največjo kazen klubom odločila zaradi resnih kršitev pravil licenciranja in finančnega fair playa, pokroviteljstva in finančnega poslovanja.

Krovna evropska nogometna organizacija je s preiskavo začela, potem ko je nemški Der Spiegel leta 2018 v javnost lansiral obremnilna elektronska sporočila in nekatere dokumente. Celotno preiskavo je vodil nekdanji belgijski premier Yves Leterme, ki ni pokazal veliko milosti, temveč Manchester Cityju naložil kazen, ki bo brez dvoma v marsičem tudi v prihodnosti še kako pomembno vplivala na dogajanje v nogometu.