"Ta Liverpool je boljši od nepremaganega Arsenala"

Premier Liga 25. Mar 202011:11 > 11:16
Julian Finney/Getty Images

Nekdanji igralec Arsenala Emmanuel Petit je postregel z izjavo, ki navijačem topničarjev ne bo všeč, saj je primerjal nepremagano moštvo Arsena Wengerja iz sezone 2003/04 in letošnji Liverpool Jürgena Kloppa.

Ko je že postalo jasno, da je le vprašanje časa, kdaj bo Liverpool v tej sezoni osvojil naslov prvaka, je ostalo le še eno vprašanje: Bi lahko varovanci Jürgena Kloppa ponovili uspeh Arsenala iz sezone 2003/2004, ko je ekipa Arsena Wengerja sezono zaključila brez poraza? Sanje Liverpoola, da postane drugi klub v zgodovini s tem dosežkom, je razblinil Watford. 

Nekdanji vezist Arsenala Emmanuel Petit pa vseeno verjame, da je aktualna ekipa Liverpoola boljša od nepremaganega moštva Arsenala: “Zelo spoštujem svoje nekdanje soigralce, a ko pogledam Liverpool in kaj počne v tej sezoni … Ljudje jih imajo pod lupo, ker so lani osvojili Ligo prvakov, a treba je vedeti, da so isti že dve leti. Neverjetno je, kaj počno, redko vidimo, da ena ekipa dobiva takšno število tekem in obenem dominira.”

“Arsenal in Liverpool sta moštvi za v zgodovino, ampak mislim, da ima ta ekipa Liverpoola nekaj posebnega. Težko je razložiti, kaj občutim, ko jih spremljam, jasno pa je, da nimam takšnega občutka, ko gledam nepremagano moštvo Arsenala. Liverpool me bolj navdušuje kot pa takratni Arsenal.”

“Prepričan sem, da navijači Arsenala ne bodo zadovoljni s to izjavo, a moram biti iskren. Motivacija, intenzivnost in talent so v tej ekipi Liverpoola tisto, kar jih loči od ostalih,” je dejal nekdanji francoski reprezentant.

Petit je v Arsenalu igral med leti 1997 in 2000, kasneje pa zaigral še za Barcelono in Chelsea.