Arsenal: Vodstvo pristalo na nižje plače, igralci še ne

Premier Liga 15. Apr 202014:03 > 14:06
Warren Little, Getty Images Sport

Nogometni klub Arsenal je sporočil, da bo vodstvo kluba v naslednjih 12 mesecih prejemalo za tretjino nižje plače, zaposleni bodo ohranili polne plače, pogovori z igralci pa še potekajo.

Klub s stadiona Emirates se je odločil, da ne bo koristil pomoči s strani države in bo krizo zaradi pandemije koronavirusa premagal sam.

V zadnjih desetih dneh smo v pogovorih z igralci, katerih namen je predstaviti finančne izzive, ki čakajo klub. Pogovori v produktivnem duhu še naprej potekajo, vendar pa vsebine pogovorov ne bomo komentirali, dokler slednji ne bodo končani,” so zapisali pri Arsenalu.

Klub je v istem sporočilu potrdil tudi nekaj konkretnih ukrepov. Vodstvo je v celoti sprejelo 33-odstotno znižanje plač v naslednjih 12 mesecih, jasno pa je tudi, da bodo uslužbenci kluba v času pandemije koronavirusa prejemali polne plače.

Zaposlenim smo pojasnili, da ne razmišljamo o odpuščanjih in da smo povsem osredotočeni na ohranjanje vseh delovnih mest v klubu. Vsi naši zaposleni še naprej prejemajo polne plače in tako bo ostalo tudi v prihodnje. Vladnega programa za pomoč zaposlenim ne bomo izkoriščali,” so še zapisali pri Arsenalu.

Ker vodstvo še ni doseglo dogovora z igralci, se na Otoku že pojavljajo ugibanja. Angleški mediji poročajo, da igralci niso bili pripravljeni sprejeti ponujenega 12,5-odstotnega znižanja plač. Klub se na ta ugibanja ni odzval.