Ob Newcastlu bo še Man City izgledal kot "siromak"

Premier Liga 21. Apr 202010:39 > 10:40
Ian MacNicol, Getty Images Sport

Potem ko bodo Savdijci prevzeli vodenje kluba, bo Newcastle United postal najbogatejši klub v Premier lige, piše Daily Mail.

Novi lastniki Newcastla iz Savdske Arabije naj bi v klub vložili najmanj 250 milijonov evrov, da bi se srake vrnile v Ligo prvakov, kjer so nazadnje igrale v sezoni 2002/03. Medtem ko se še čaka na uradno potrditev Premier ligi o spremebi lastnika Newcastla, na St. James Parku že gradijo novo ekipo.

Savdski fond za javne naložbe (PIF), na čelu katerega je princ Mohammadu bin Salman, se je odločil za 343 milijonov evrov kupiti klub od Mikea Ashleyja, hkrati pa so novi lastniki že zagotovili tudi 250 milijonov evrov za nakup okrepitev, obnovitev klubskih objektov in akademije, poročajo angleški mediji.

Omenjena investicija je samo prva od številnih v prihodnjih letih, v načrtu razvoja kluba, ki je dolg kar 350 strani, so tudi nova komercialna sponzorstva.

Menedžer Steve Bruce (ali katero drugo bolj znano trenersko ime) bo za sestavljanje ekipe dobil 150 milijonov evrov. Prvi cilj novih lastnikov je uvrstitev v Ligo prvakov, kjer je Newcastle nazadnje igral v sezoni 2002/03. Srake so takrat napredovale iz prvega kroga, ko so osvojile drugo mesto v skupini za Juventusom, medtem ko so obstale na naslednji stopnički, kjer so zaostale za Barcelono in Interjem.

S prihodom Savdijcev bo Newcastle postal najbogatejši klub v Premier ligi, piše Dail Mail. Bogastvo PIF se ocenjuje na 368 milijard evrov oziroma kar 341 milijard več od bogastva, s katerim razpoloaga lastnik Manchester Cityja, šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan.