Pochettino ima na Otoku novega snubca

Premier Liga 29. Apr 202014:09 > 14:13
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Po poročanju angleškega medija Sky Sports naj bi si novi lastniki Newcastle Uniteda na klopi v prihodnji sezoni želeli videti nekdanjega trenerja Tottenhama Mauricia Pochettina. Na letni ravni pa so mu pripravljeni plačati 19 milijonov funtov.

Argentinski strokovnjak je brez trenerskega dela od novembra, ko je zapustil klub iz Londona. Od takrat dalje je večkrat poudaril, da želi ostati na Otoku in se znova zaposliti v Premier League

Savdijski konzorcij je trenutno v zaključni fazi, da Newcastle prevzame od trenutnega lastnika Mikea Ashleya. Čeprav je sedanji trener Steve Bruce še vedno pod pogodbo pa je njegova prihodnost pri “Srakah” zelo vprašljiva. Vodstvo tekmovanja pa tudi še razmišlja ali bi dala zeleno luč za dokočanje posla saj so se pojavila vprašanja glede človekovih pravic in piratstva. 

V kolikor bi pri Newcastlu dobili nove lastnike je jasno, da si na mestu trenerja želijo Pochettina, ki je v petih letih pri Tottenhamu navdušil, ko je pod njegovim vodstvo klub štirikrat zapored končal med najboljšo četverico v Premier League in lani prišel vse do finala Lige prvakov.

Mauricio Pochettino je zgolj del izjemno ambicioznih načrtov novih lastnikov pri Newcastlu, ki želijo klub v naslednjih petih letih spremeniti v enega najboljših evropskih klubov. Poleg Argentinca pa se kot možnost glede trenerja omenja tudi Rafael Benitez, ki je “Srake” že vodil in sicer med letoma 2016 in 2018.