Scholes: Rooney bo zapustil Manchester United!

Premier Liga 16. Feb 201716:09 > 16:15
Clive Brunskill/Getty Images

Legendarni Paul Scholes pričakuje, da bo kapetan Rdečih vragov ob koncu letošnje sezone zapustil ekipo Manchester Uniteda, saj pri Joseju Mourinho nima več mesta v začetni enajsterici.

Naj spomnimo, Wayne Rooney je trenutno daleč od glavne vloge, kakršno bi si želel v ekipi Manchester Uniteda, kateri trenutno poveljuje portugalski strateg Jose Mourinho. Zaradi vloge rezervista je trenutno ogroženo tudi njegovo mesto v angleški reprezentanci.

“Če se bo nadaljevala trenutna politika Joseja Mourinha, potem ne verjamem, da bo v klubu ostal še dve leti. Morda se bodo po koncu letošnje sezone vsedli in o tem pogovorili, toda Wayne Rooney je takšen tip igralca, ki trpi na klopi. Ubija ga, da v igro prihaja šele v drugih polčasih, na nepomembnih tekmah. On želi igrati na vsaki tekmi,” je povedal Wayne Rooney.

Paul Scholes sicer verjame, da bo Manchester United letošnje udejstvovanje v Evropski ligi vzel zelo resno, saj bo pot skozi to tekmovanju v Ligo prvakov morda celo lažja, kot skozi domače prvenstvo, kjer morajo vragi za dodatne kvalifikacije iztržiti vsaj četrto mesto, trenutno pa so šesti.