Evra: Ferguson nas je vse naučil, da smo roboti

Getty Images/Christopher Lee

"Ko smo zmagovali na tekmah, ko sem nekaj delali dobro, nisem bil zadovoljen. To je bilo normalno," se je časov pri Manchester Unitedu spomnil Patrice Evra.

Med gostovanjem v UTD podcastu je Patrice Evra razkril veliko zanimivih anekdot. Med vsemi je morda še najbolj zanimiva tista, v kateri je opisal, kako je Alex Ferguson iz njega “naredil robota”, kateremu so dobre poteze, zmage in naslovi postali “normalna stvar”.

Evra je z Manchester Unitedom petkrat slavil v Premier ligi, trikrat v Ligaškem pokalu in enkrat Ligo prvakov, preden je odšel v Juventus.

“Iskreno, ko naslov osvojiš, tretjič, četrtič ali petič, ne slaviš enako kot prvič. Slaviš zaradi kamer, zaradi navijačev in teh stvari, toda ni enako. Fergsuon nas je vse naučil, da sm roboti. Dokler sem igral za Manchester United, nisem imel občutka, da sem človeško bitje. Ko smo zmagovali v tekmah, ko sem nekaj delal dobro, nisem bil zadovoljen. To je bilo normalno,” je razkril Evra.

Vedno sem govoril, da me je Didier Deschamps naučil, da je pomembno zmagovati, Ferguson pa da je to normalno. Spominjam se, da mi je po pomembnih zmagah proti Liverpoolu rekel: ‘Bravo, sine’. Nikoli ni vpil, razen ko smo osvojili Ligo prvakov,” je nadaljeval Francoz, toda slavje tudi ob zmagi v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju ni trajalo dolgo: “Ferguson je vzel mikrofon in rekel: ‘Bravo, fantje, osvojili smo naslov in Ligo prvakov. Kdor ne želi zmagovati tudi naslednje leto, mu bomo prekinili pogodbo. Uživajte v poletju z reprezentancami in ne želim vam sreče’. Spominjam se, da sem prišel domov, spustil torbe in pomislil ‘to je občutek, ko osvojiš Ligo prvakov?!’ Toda nam so bile zmage nekaj normalnega in ni bilo razloga, da bi bili zaradi tega vznemirjeni.”