Rodgers: Mi si v LP želimo, za United je to obveza

Premier Liga 24. Jul 202018:06 > 18:09
Getty Image/Michael Regan

V nedeljo bosta Leicester City in Manchester United odigrala najpomembnejšo tekmo v sezoni. Spremljali bomo neposreden obračun za uvrstitev v Ligo prvakov. Brandon Rodgers je prepričan, da je večji pritisk na rdečih vragih.

Lisice so blestele v prvem delu sezone, v zadnjem času pa so v slabi formi. Leicester je dobil samo 2 od zadnjih 8 prvenstvenih tekem. Čeprav se je sredi sezone zdelo, da si bo Leicester zlahka priboril vstopnico za najelitnejše klubsko tekmovanje, pa je krog pred koncem prvenstva izpadel iz prve četverice.

Rodgersovi varovanci imajo sicer še vedno vse v svojih nogah, a nedvomno so pred težko nalogo. Na svojem King Powerju bodo proti vročemu Unitedu morali iztržiti pozitiven rezultat. V kolikor bodo tekmo dobili, bodo zagotovo končali med top 4. Če se bo veliki derbi končal z remijem, bodo lisice upale na zmago Wolverhamptona, ki bo gostoval na Stamford Bridgeu.

Med nami obstaja velika razlika. Mi si želimo uvrstitve v Ligo prvakov, United pa se v to tekmovanje mora uvrstiti. Mi imamo veliko željo, a tudi, če nam ne bo uspelo, bo to za nas nadvse dobra sezona,” meni Rodgers:

Sodeloval sem že v številnih finalih oz. na odločilnih dvobojih, tako, da mi ta situacija ni tuja. Pred nami je razburljiva tekma. Igrali bomo proti enemu izmed najboljših klubov na svetu. Verjamem, da jih lahko premagamo. To, da imamo vse v svojih nogah, mi pove, kako dobri so bili v letošnji sezoni moji varovanci,” je še dodal trener Leicesterja.

Leicester City in United se bosta udarila v nedeljo ob 17:00. Vse preostale tekme bodo prav tako ob tej uri.