Bournemouth želi na sodišče zaradi napake VAR-a

Premier Liga 28. Jul 202017:31 > 17:40
REUTERS / Carl Recine / Pool

Uprava Bournemoutha bo še ta teden razpravljala o tem, ali bodo na sodišču poskušali izpodbijati odločitev na tekmi med Aston Villo in Sheffield Unitedom v juniju.

Tehnologija golove črte je popolnoma odpovedala na tekmi med Aston Villo in Sheffield Unitedom, potem ko je ‘sokolje oko’ pokazalo, da zadetka ni bilo, čeprav je bilo popolnoma jasno, da je žoga prečkala golovo črto. Tekma se je končala z rezultatom 0:0, Villa pa je osvojila točko, ki ji je na koncu pomagala ostati v Premier ligi.

Povezano

BBC trdi, da bo sestanek, na katerem bodo razpravljali o nadaljnih korakih, kasneje ta teden, odvetniki pa do sedaj še niso dobili nobenih navodil.

Sedem kamer, ki so se nahajale na tribunah okrog gola, so ovirali vratar, branilci in vratnica. Takega primera še ni bilo na prejšnjih 9000 dvobojih, kjer so imeli na voljo ‘sokolje oko’. Opravičujemo se Premier ligi, Sheffield Unitedu in vsem, ki se jih ta incident tiče,” je zapisano v objavi.

V tem času so objavili, da je asistent v VAR sobi ni posredoval zaradi teh edinstvenih okoliščin, in da bodo razmislili o tem, kako bodo postopali v prihodnje v primeru, če pride do podobne situacije. V pravilih piše, da tekma ne more biti razveljavljena zaradi okvare VAR tehnologije.