Ob 18:30 na SK1: Arsenal proti petoligašu rešuje sezono

Premier Liga 11. Mar 201712:46 > 12:49
Getty Image

V soboto bo Arsenal v četrtfinalu FA pokala gostil Lincoln. Arsene Wenger od svojih varovancev pričakuje precej drugačnejši pristop kot proti Bayernu.

Arsenal je v torek doživel katastrofo in proti Bayernu še drugič klonil s 5:1. S skupnim izidom 10:2 so doživeli pravo katastrofo, zato bodo Topničarji vse svoje moči usmerili v FA pokal in upanje, da lahko letošnjo sezono končajo z lovoriko.

“Smo v vlogi favorita. Ko je favorit eden izmed večjih klubov, mora znati prenesti pritisk. Ljudje pričakujejo, da bomo zlahka zmagali, zato pritisk je prisoten,” o tekmi proti Lincolnu meni Arsene Wenger.

Lincoln, ki trenutno zaseda prvo mesto v peti angleški ligi, se pripravlja na izredno težko gostovanje. Če bi namreč vse klube v angleških profesionalnih ligah zložili v piramido, je razlika med Arsenalom in Lincolnom kar 88 mest!

Wenger tokrat ne bo mogel računati na Alexa Iwobija in Dannyja Welbecka, ki se ubadata z boleznijo. Prav tako je vprašljiv Mesut Özil. V kadru Topničarjev prav tako ne bo Santija Cazorle in Mohameda Elnenyja, ki sta poškodovana.

Sky sports

Na drugi strani bo lahko Danny Cowley računal na Riccarda Calderja in vratarja Rossa Ethridga, ki bosta zaigrala kot posojena igralca Aston Ville oziroma Dorncastra. V psotavi bo tudi vezist Josh Ginnelly, ki bo zaigral kot posojen igralec Burnleya.

Zanimiv podatek je predvsem ta, da sta se Arsenal in Lincoln nazadnje pomerila pred 102 letoma. Marca 1915 je z 1:0 zmagal Lincoln. Še zanimivejše: Lincoln je prvi klub po QPR leta 1914, ki se je v četrtfinale FA pokala uvrstil kot klub, ki ne nastopa v kateri od prvih treh angleških lig.