Guardiola: O prvaku bosta odločala Chelsea in Tottenham

Getty Image/ Alex Livesey

Po včerajšnjem porazu Manchester Cityja proti vodilnemu Chelseaju je Pep Guardiola priznal, da je za sinjemodre borba za naslov izgubljena. Katalonec kljub ne najboljši sezoni verjame, da se stvari odvijajo v pravo smer.

Naslov je nekaj o čemer ne moremo več razmišljati, zanj ni več upanja. O prvaku bosta odločala Chelsea in Tottenham. Do konca sezone se bomo borili za mesta, ki vodijo v ligo prvakov,” je po včerajšnjem porazu povedal Pep Guardiola.

Kljub porazi je katalonski strokovnjak ponosen na igro svojih varovancev, ki so na Stamford Bridgeu pokazali dobro predstavo. Pred meščani je zdaj nov izziv – priprava na prihajajočo sezono.

Zares mi je v čast, da imam v ekipi tako dobre igralce. Na Stamford Bridgeu smo odigrali tekmo in bili na zelo visokem nivoju. Res sem srečen, da treniram takšne fante. Naša prihodnost je svetla. V to sem prepričan,” se je prihodnosti dotaknil Guardiola.

Dobri smo že vso sezono, a nas zmanjka v kazenskem prostoru. Ustvarjamo si veliko priložnosti, ki pa ostajajo neizkoriščene. To je naša glavna težava. A igralci igrajo kot od njih zahtevam in sem si ob prihodu v Manchester želel. Verjamem, da to čutijo tudi navijači, ki so lahko na nas ponosni,” je še dodal nekdanji trener Bayerna in Barcelone. 

Na včerajšnji tekmi se je prvič v začetni enajsterici znašel Fabian Delph, po dolgem času pa je tekmo začel tudi Vincent Kompany, ki se je v prvi postavi znašel prvič po 19. novembru 2016.

Fabianu moram čestitati. Pokazal je, da sem se motil, ko mu nisem dal priložnosti. Nikdar se ni pritoževal. Srečen sem tudi zaradi Kompanyja, saj se po takšni poškodbi ni lahko vrniti,” je zaključil priljubljeni Pep.