Arsenal našel alternativo za 100-milijonskega Ukrajinca

Nogomet 19. Jan 202316:22
Leandro Trossard
Leandro Trossard, foto: Profimedia

Trenutno vodilna ekipa angleškega nogometnega prvenstva je tik pred nakupom belgijskega krilnega napadalca Leandra Trossarda, poroča Fabrizio Romano. Brighton bo s prodajo zaslužil 21 milijonov funtov, še dodatnih 6 bi lahko z bonusi.

Arsenal se že več tednov odkrito spogleduje z novo močjo v napadu. Mikel Arteta si želi predvsem večjo konkurenco na obeh krilnih položajih, kjer sta trenutno nezamenljiva Gabriel Martinelli in Bukayo Saka, a na klopi za mladi dvojec španski strateg nima prave menjave. To naj bi zdaj spremenil Leandro Trossard.

Londončani, ki trenutno na vrhu lestvice premier lige zasledovalcem bežijo za velikih osem točk, so dolgo lovili ukrajinsko senzacijo Mihajla Mudrika. Ko se je zdelo, da je prestop tik pred uresničitvijo, se je vmešal Chelsea in Šahtarju ponudil boljšo odškodnino, neverjetnih 100 milijonov evrov, nogometašu pa pogodbo dolgo kar osem let in pol ter več kot podvojil ponujeni tedenski zaslužek s strani Arsenala.

Trossard na voljo po znižani ceni

Topničarji ponudbe za Mudrika niso enačili temveč se podali v lov na alternativno rešitev. Našli so jo precej bližje Londonu. V Brightonu se s prestopom v večji klub odkrito spogleduje Trossard, ki je bil pred svetovnim prvenstvom v navdušujoči formi. Njegov položaj v klubu se je celo tako zapletel, da ga je glavni trener Roberto De Zerbi postavil na stranski tir, klub pa v prodajo.

Zanj se je zanimala vrsta klubov, vključno s Tottenhamom, a naj bi Trossard vse potencialne interesente že obvestil, da ga zanima zgolj Arsenal, poroča dobro obveščeni Fabrizio Romano: “Leandro Trossard je sprejel pogodbo, ki mu jo je ponudil Arsenal, vsi drugi klubi so že bili obveščeni o njegovi odločitvi. Kluba bosta dogovor dosegla že kmalu.”

Medtem naj bi si kluba že segla v roke, Arsenal bo Brightonu odštel 21 milijonov funtov, dodatnih 6 še z bonusi, v kolikor bodo aktivirani. Trossard je podpisal pogodbo do junija 2027, z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

28-letni krilni napadalec je v letošnji sezoni na 16 tekmah v premier ligi dosegel 7 golov in dodal še 3 asistence. Na Otoku je od leta 2019, ko je Brighton Genku odštel 15,6 milijona evrov odškodnine. Za belgijsko reprezentanco je od leta 2020 do danes zbral 24 nastopov in zabil 5 golov.

Komentari

Vaš komentar