Arsenal po preobratu v Leicestru skočil pred Tottenham

Twitter

Nogometaši Arsenala nadaljujejo relativno uspešen niz po novem letu. Tokrat so topničarji v gosteh ugnali "lisice" in se povzpeli že na deveto mesto razpredelnice v Premier ligi.

Varovanci Mikela Artete so po novem letu v sklopu Premier lige dosegli peto zmago ob dveh remijih in treh porazih, kar je dovolj za skok na 9. mesto lestvice, tudi pred največjega mestnega rivala Tottenham, je pa res, da imajo “topničarji” dve tekmi več od Spurs. Ti danes gostijo Burnley.

Srečanje v Leicestru so bolje začeli domači, ki so že v 6. minuti povedli prek Yourija Tielemansa. Arsenal se je v vodstvo spravil še pred koncem prvega dela, potem ko sta zadela David Luiz v 39. in Alexandre Lacazette iz enajstmetrovke v drugi minuti sodnikovega podaljška.

V 52. minuti je končni rezultat postavil Nicolas Pepe, ki se je tako na zadnji h sedmih srečanjih že četrtič vpisal v listo strelcev. Poraza “lisic” so se najbolj razveselili v Manchestru, United ima popoldne možnost, da jim zbeži, saj si kluba na drugem mestu delita 49 točk, City pa je prvi z zalogo 13 točk.

Na drugem današnjem zgodnjem obračunu Premier lige sta se londonska kluba Crystal Palace in Fulham razšla brez zmagovalca in tudi brez zadetkov. Palace tako ostaja sredi lestvice na trinajstem mestu (33 točk), Fulham je osemnajsti (23 točk).

Komentari

Vaš komentar