Benitez se želi vrniti tja, kjer je bil najbolj uspešen

Rafa Benitez
Ian MacNicol/Getty Images

Nogometni strateg Rafael Benitez je razkril, da je njegova prioriteta, da se nekoč vrne v angleško Premier ligo.

Španec je med kandidati za prevzem Napolija, ki ga bo po koncu sezone zapustil Gennaro GattusoBeniteza pa ta položaj ne zanima.

Izkušeni strateg je za špansko Marco razkril, da je v zadnjih mesecih dobil številne ponudbe, ki pa jih je zavrnil, ker se želi vrniti v Anglijo.

Rad bi našel ambiciozen klub, ki se bo boril za lovorike in želi do lovorik z resnim projektom. Vedno sem govoril, da je ključ do uspeha ravnovesje med napadom in obrambo, a tudi dobro delo klubskega vodstva. Moje izkušnje iz Liverpoola, Chelseaja in Newcastla so prav zaradi tega prijetne in zato se želim vrniti v Premier ligo,” je povedal Benitez in dodal:

Moja družina živi v Angliji, kjer imajo najboljšo nogometno ligo, a vseeno ne smem zavračati tudi drugih ponudb. Še posebej v primeru projekta z resnimi ambicijami.

Benitez je sicer zavrnil možnost, da bi se v bližnji prihodnosti vrnil v Španijo: “Če bližnja prihodnost predstavlja prihajajočo sezono, potem lahko rečem, da se to ne bo  zgodilo. Kasneje pa ne vem, vse bo odvisno od resnosti ponujenega projekta.