Biser Manchester Uniteda obtožen poskusa posilstva

Nogomet 15. Okt 202218:13 0 komentarjev
Mason Greenwood
Foto: Profimedia

Preiskave je konec. Mlademu zvezdniku Manchester Uniteda Masonu Greenwoodu grozi dolga zaporna kazen, saj je obtožen poskusa posilstva, posesivnega vedenja in napada, ki je povzročil telesne poškodbe.

V začetku tega leta je Greenwoodovo dekle Harriet Robson na družabnih omrežjih objavila pogovor, na katerem jo mladi 21-letni napadalec sili k spolnemu odnosu, na drugem posnetku pa je bila s prebito ustnico okrvavljena, ne dolgo za tem pa je policija nasilnežu odvzela prostost.

Hitro so se na grozljive objave odzvali tudi pri Unitedu. Le nekaj dni po incidentu je sicer Manchester United mladeniča suspendiral in ga izločila s treningov prvega moštva. Greenwood je izgubil tudi sponzorsko pogodbo s podjetjem Nike, odstranjen je bil tudi iz priljubljene računalniške igrice FIFA. Zaradi plačila varščine je bil na prostosti.

Po končni preiskavi, ki je trajala devet mesecev, so tožilci  vendarle spisali obtožnico, ki Greenwooda bremeni poskusa posilstva, posesivnega vedenja in fizičnega napada, ki je povzročil telesne poškodbe. Prav vsi očitajoči prekrški se tičejo iste žrtve, torej njegovega nekdanjega dekleta, so sporočili tožilci. Biser Manchester Uniteda se bo prvič na sodišču zagovarjal 17. oktobra.

Obtožnica:

Foto: Twitter

Zanimivo so angleški mediji o Greenwoodu pisali že v dopoldanskih urah. Govorilo se je, da je nogometaš kršil pravila pogojnega izpusta ter moral tako spet za zapahe. Nekaj ur kasneje je v javnost prišla uradna obtožnica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!