Bližajo se vrhu: Meščani ugnali Brighton

Premier Liga 13. Jan 202121:16
Pool via REUTERS IAN WALTON
Pool via REUTERS IAN WALTON

Manchester City je dobil tekmo 18. kroga angleške Premier lige. Meščani so na svojem Etihadu z 1:0 premagali Brighton in se tako mestnemu tekmecu Unitedu, ki kraljuje na vrhu lestvice, približali na 4 točke zaostanke. Guardiolina četa ima na 3. mestu tudi tekmo manj od rdečih vragov.

Sinjemodri so bistveno bolje krenili v tekmo. Takoj na začetku obračuna so vzpostavili avtoriteto in si pripravili nekaj resnih priložnosti. Najlepšo je ime De Bruyne, ki se je znašel sam pred vrati Roberta Sancheza, a ga ni uspel premagati.

Gostitelji so do vodilnega zadetka prišli ob koncu prvega polčasa, ko je De Bruyne podal Philu Fodenu, slednji pa je z natančnim strelom, tik ob desni vratnici, premagal španskega vratarja in poskrbel za minimalno prednostjo svoje ekipe.

Tudi v 2. del igre so Pepovi fantje krenili odločno. Priča smo bili obdobju, ko so domači kot po tekočem traku nizali priložnosti, a odlični Sanchez v vratih galebov se je razbranil. Španec je danes zbral kar 5 obramb.

Brighton sicer ni prišel do lepe priložnosti, a nikakor ne moremo reči, da so imeli meščani vse pod nadzorom. Varovanci Potterja so poskušali zapretiti iz številhnih predložkov, ob katerih je navijačem Cityja gotovo poskakovalo srce. Sicer so galebi v okvir vrat Edersona sprožili le enkrat.

Meščani bi lahko ob koncu tekme podvojili prednost. De Bruyne je iztržil enajstmetrovko in verjetno bi bilo za City bolje, če bi Belgijec tudi prevzel odgovornost namesto Sterlinga. Slabše zagotovo ne bi bilo, saj je angleški reprezentant iz bele točke meril visoko prek nasprotnikovih vrat.

Tekma se je končala z izidom 1:0. City je zabeležil 9. zmago v sezoni in se povzpel na 3. mesto. Ekipa iz Etihada je zabeležila 7. zaporedno zmago v vseh tekmovanjih.

Brighton ostaja na 17. mestu, 3 točke nad cono izpada.

 

Komentari

Vaš komentar