Chelsea za ogromno izgubo krivi Romana Abramoviča

Nogomet 27. Mar 202317:52
Foto: Guliverimage

Londonski nogometni velikan Chelsea je v minuli sezoni pridelal za kar 138 milijona evrov izgube. Klub je za slabe poslovne rezultate med drugim okrivil tudi nekdanjega lastnika Romana Abramovića.

Abramović je bil lanskega marca zaradi ruskega napada na Ukrajino sankcioniran s strani britanskih oblasti, ki so zaradi njegovih tesnih povezav z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom zamrznile del milijarderjevega zajetnega premoženja. Posledice je čutil tudi Chelsea, ki zaradi tega ni smel prodajati vstopnic, prav tako pa je dobil prepoved podpisovanja novih nogometašev. Londončani so bili strogim sankcijam podvrženi vse do lanskega maja, ko je klub od 56-letnika za 4,25 milijarde funtov odkupil konzorcij pod vodstvom ameriškega poslovneža Todda Boehlyja.

Prav omenjene prepovedi kot tudi pandemija koronavirusa so bile glavni razlog, da je klub v minuli sezoni pridelal za kar 138,1 milijona evrov izgube, so danes sporočili iz Chelseaja. “Pričakujemo, da bodo nekatere od teh omejitev zaradi dolgoročnega vpliva omejitev pri sklepanju novih pogodbenih dogovorov vplivale tudi na finance v naslednjih letih,” so sporočili iz nogometnega velikana.

Kot so še dodali, so se njihovi prihodki v lanskem finančnem letu, ki se je zaključil junija 2022, kljub temu povečali za 54,1 milijona evrov na slabih 548 milijonov evrov. Pri tem sicer ni vštetih okoli 580 milijonov evrov, kolikor jih je klub odštel za igralce v zadnjih dveh prestopnih rokih.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje