Antonio Conte po tekmi ostro nad vodstvo in igralce

Nogomet 18. Mar 202321:15
Foto: Profimedia

Trener Tottenham Antonio Conte se po remiju (3:3) proti Southamtonu ni držal nazaj. V monologu je napadel lastnike, igralce in mentaliteto, ki se ni spremenila že več desetletij.

Tottenham je bil na dobri poti, da vknjiži tri točke. Vodil je s 3:1, na koncu pa so Londončani dovolili, da se svetniki vrnejo in pridejo do točke (3:3). V 93. minuti je z bele točke izenačil James Ward-Prowse.

“Tottenhamova zgodba: 20 let je tukaj lastnik, osvojili niso nič. Zakaj?” je začel razburjeni italijanski strokovnjak. “Je to krivda trenerja ali kluba? V vsakem trenutku tvegate lik trenerja, da bi zaščitili sebe,” je besnel.

“Čas je, da se nekaj spremeni, seveda, če je za to interes in volja. Če se bo tako nadaljevalo, lahko spet zamenjajo trenerja, ne le enega, a vse skupaj ne bo nič pomagalo, verjemite mi,” je nadaljeval.

Napel jih je tudi igralcem

Po lastnikih in upravi kluba Conte ni pozabil niti na sebične igralce.

“Nismo ekipa. Smo ekipa, polna egoistov, ki si ne želi pomagati. Na igrišču ne puščajo srca. Ko je tako, se lahko zgodi, da izgubiš proti Sheffield Unitedu v pokalu FA in izpadeš iz lige prvakov proti AC Milanu in zapraviš vodstvo, kot smo ga danes. Igralci nimajo nobene občutka za odgovornost. Zelo sem razočaran, čas je, da vsi prevzamemo del odgovornosti. Do zdaj sem skušal skriti težave, zdaj je skrivalnic konec. Tako trenerji, klub kot tudi igralci,” je še dodal Conte.

Lestvica angleškega prvenstva:

Komentari

Vaš komentar