Chelseaju v primeru neprodaje grozi izpad iz angleške lige

Nogomet 4. Maj. 202217:36 > 17:36
Delite:
FOTO: Guliverimages.

Lanskemu zmagovalcu lige prvakov Chelseaju grozi izpad iz angleške Premierlige, če do pričetka prihodnje sezone ne bo prodan.

Črn scenarij se zaenkrat zdi malo verjeten, a še zdaleč ni nemogoč, potem ko je aktualni lastnik kluba Roman Abramovič podal zahtevo za poplačilo 1,6 milijarde funtov visokega posojila, ki ga je dal Chelseaju prek investicijskega podjetja Camberly International.

Čeprav je ruski milijarder sprva trdil, da zneska ne bo terjal, pa si je sedaj očitno premislil, saj naj bi zahteval, da se posojilo vrne matičnemu podjetju Fordstam.

Tu pa bi se po prepričanju angleških medijev lahko pošteno zapletlo. Kot trdijo, bi znaten del sredstev lahko končal na bančnem računu Abramovića, ki pa se je zaradi napada Rusije na Ukrajino znašel na seznamu sankcij, zato bi britanske oblasti prodajo bržkone preprečile.

Kot poroča The Sun, za prodajo kluba ni več veliko časa, saj mora do nje priti do 31. maja, ko se Chelseaju izteče tekmovalna licenca za nastopanje v angleškem prvenstvu. Če do prevzema, ki bi zadovoljil britanske oblasti in jim dal zagotovilo, da denar ne bo končal v rokah Abramoviča, ne bo prišlo, Londončanom celo grozi, da bodo v sezoni 2022/23 imeli prepoved nastopanja v Premierligi.

 

Komentari

Vaš komentar