Firmino v 90. minuti potopil Tottenham!

Premier Liga 16. Dec 202023:25 > 17. Dec 2020 16:38
Richard Heathcote, Getty Images

Nogometaši Liverpoola so dobili veliki derbi 13. kroga angleške Premier lige. Redsi so na Anfieldu z 2:1 premagali Tottenham.

Varovanci Jurgena Kloppa so imeli od prve minute več od igre. Redsi so bili več kot 75% časa pri žogi.

Prvi zadetek smo videli v 26. minuti. Salah je sprožil in Llorisa premagal s pomočjo Erica Dierja, ki je pri bloku spremenil smer žoge in tako zmedel svojega vratarja.

Le 7 minut kasneje so Spursi pičili iz protinapada. Lo Celso je žogo popeljal naprej in osvojil veliko prostora, nato pa zaposlil Sona, ki je stekel sam proti vratom Alissona in žogo poslal mimo njegove desne noge ob bližnjo vratnico.

V 2. polčasu smo videli številne priložnosti. Najlešpo pri Tottenhamu je imel Bergwijn, ki se je po podaljšani podaji Sona z glavo znašel sam pred vrati Alissona. Nizozemec je žoga plasiral mimo Brazilca, ga že premagal, a mu je veselje preprečila vratnica.

Okvir vrat je na drugi strani preprečil gol Sadia Maneja, po napaki Kanea na sredini igrišča pa je do lepe priložnosti iz protinapada prišel tudi Salah.

Redsi so zmagovoti zadetek dosegli v 90. minuti. Robertson je podal s kota in v kazenskem prostoru Spursov našel Firmina, ki je nebeško skočil in žogo poslal v desni zgornji kot vrat Llorisa.

Liverpool je zabeležil 8. zmago v sezoni in se zavihtel na 1. mesto. Redsi so se odlepili od Tottenhama, pred njim imajo 3 točke prednosti.

Komentari

Vaš komentar