Jürgen ima prav, Man United dobi več enajstmetrovk

Premier Liga 5. Jan 202119:43 > 19:45
Jurgen Klopp
Peter Powell - Pool/Getty Images

Po porazu proti Southamptonu je Jürgen Klopp dejal, da je bila njegova ekipa oškodovana vsaj za eno enajstmetrovko. Nemški strokovnjak je nato izstrelil strupene puščice v smeri Manchester Uniteda. Rekel je, da United zagotovo dobi več enajstmetrovk od Redsov.

“Slišal sem, da je United dobil več enajstmetrovk v dveh letih, kot smo jih mi imeli v petih letih in pol. Pojma nimam, ali sem kriv jaz oziroma kako se to sploh lahko zgodi”, je po porazu proti Southamptonu povedal Jürgen Klopp.

Dan kasneje so na dan že prišle tudi resnične številke.

POVEZANO

Odkar je Ole Gunnar Solskjaer prevzel Manchester United decembra 2018, je imela njegova ekipa 42 enajstmetrovk na 117 tekmah v vseh tekmovanjih. V povprečju to pomeni ena enajstmetrovka na manj kot tri tekme (2,79).

Na drugi strani je imel Liverpool pod vodstvom Jürgena Kloppa (od oktobra 2015) 46 enajstmetrovk na 291 tekmah, kar pomeni eno najstrožjo kazen na več kot šest tekem (6,32).

Če gledamo samo tekme Premier lige, je situacija podobna. United je na zadnjih 75 tekmah streljal 27 enajstmetrovk, Liverpool pa le 16. V tem obdobju so Redsi dosegli 174 golov, Rdeči vragi pa 124.