Klopp norel: sodniki, Kane in pomanjkanje razkužila

Nogomet 20. Dec 20219:14 > 9:21 4 komentarji
Jürgen Klopp po tekmi pred sodniško ekipo. Foto: Guliver image.

Jürgen Klopp je bil po remiju Liverpoola na gostovanju pri Tottenhamu (2:2) poln kritik na račun glavnega delivca pravice. Lotil se ga je že na zelenici, nato še na novinarski konferenci, ko ga je zmotilo tudi pomanjkanje razkužila za roke. Do sojenja je bil sicer kritičen tudi Antonio Conte.

Za dvoboj v Londonu lahko brez dvoma trdimo, da je dobil še tretji polčas. Znova so “blesteli” sodniki, ki so v ospredje prvič stopili že v 19. minuti. Takrat je z iztegnjeno nogo in visoko dvignjenim podplatom na Andyja Robertsona startal Harry Kane, a na začudenje številnih prejel le rumeni karton. VAR ni posredoval, Jürgen Klopp pa je povsem izgubil živce.

“Neverjetno. Najboljši pogled med vsemi na igrišču je imel, a ga ni pokazal,” je nemški strateg seveda ciljal na rdeči karton, ki mu je ubežal ljubljenec angleške reprezentance. “To je čisti, 100-odstotni rdeči karton. Moram vprašati Tierneyja in tistega, ki je bil pri VAR-u. Če bi Andy Robertson ostal na tleh, bi imel zlomljeno nogo. To se lahko vsi strinjamo. Bil je rdeči karton, a se sodnik ni strinjal.”

Prekršek Kana in rdeči karton Robertsona:

Prav Robertson je bil naposled tisti nogometaš, ki je videl rdeče, potem ko je v 77. minuti z vso silo brcnil Emersona in bil pravilno izključen. “Tukaj je šlo za rdeči karton, a to je tudi dokaz, da so imeli na tekmi možnost uporabe VAR-a, po dveh situacijah pred tem smo si mislili, da sodnika morda ni v pisarni,” je bil piker v razlagi Klopp.

Strateg Liverpoola je besnel tudi zaradi nedosojene enajstmetrovke po morebitnem prekršku nad Diogom Joto. Po zadnjem žvižgu je pristopil do delivcev pravice in se jezil na Paula Tierneyja, njegove besede so uspeli ujeti tudi angleški snemalci: “Z nobenim od sodnikov nimam težav, le s tabo! Nikoli nisi igral nogometa!”

Klopp pristopil do Tierneyja:

Kane presenečen, da je sploh dobil karton

A to še zdaleč ni bila edina sporna situacija z omenjene tekme. Razlog za jezo imajo tudi domači nogometaši. Ko je Liverpool v 69. minuti z golom Robertsona povedel, je tik pred strelom z roko igral Mohamed Salah, a so sodniki to spregledali, tudi VAR se ni oglasil.

“Ne vem, če je Jürgen želel komentirati ta dogodek, a moje osebje mi je zaupalo, da bi moral biti drugi gol razveljavljen, saj je šlo za čisto igro z roko s strani Salaha,” je bil kritičen tudi Antonio Conte.

Roka Salaha pred golom Robertsona:

Se pa seveda Kane ni strinjal s Kloppom, da bi si zaslužil rdeči karton za start nad Robertsonom. “Mislil sem, da je šlo za čist start. Morda zgleda malce slabše, ko si pogledaš v počasnem posnetku. A zato imamo VAR. Nisem bil v skrbeh, bil sem celo presenečen, da sem sploh dobil karton,” je dejal angleški napadalec.

Po delitvi točk je Liverpool zdaj na drugem mestu tri točke za vodilnim Manchester Cityjem, medtem ko je Tottenham trenutno na sedmem mestu, a tudi s kar tremi odigranimi tekmami manj.

Kje je razkužilo

Ko je Klopp prišel na novinarsko konferenco, ga je sicer najprej zmotilo tudi pomankanje razkužila v sobi.

“Res mislim, da bi moralo biti v tej sobi razkužilo za roke. Odkrito menim, da bi bilo to dobro. Imeli smo 30 novih primerov in potem pridemo tukaj sem, kjer se moram dotikati stola in … Dobro,” je bil kritičen Klopp.

Klopp na novinarski konferenci:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje