Sprememba na mestu, kjer so bile najšibkejše (VIDEO)

Odbojka 29. Maj 202411:45 0 komentarjev
Foto: GEN-I Volley

GEN-I Volley pospešeno sestavlja ekipo za naslednjo sezono. Novogoriški dres bo v novi sezoni nosila 24-letna ukrajinska podajalka Viktoria Oliinyk.

180 centimetrov visoka ukrajinska reprezentantka je člansko kariero začela v domačem klubu Orbita-Sportinternat, dve sezoni je preživela tudi v Alanti, nato pa je sledil njen prvi odhod v tujino.

V sezoni 2022/2023 je zaigrala tudi na Madžarskem, in sicer za Bekescsabai, pretekli pa je bila članica ekipe SC Prometey, ki je igrala tudi v ligi prvakinj.

Poleg tega je s Prometeyjem osvojila ukrajinski pokal, superpokal in tudi ukrajinsko prvenstvo, zdaj pa se bo preizkusila še v slovenski ligi, kjer bo okrepila GEN-I Volley.

Na mestu podajalke bo zamenjala Ano Žigon, ime druge podajalke v ekipi še ni znano.

Ukrajinka je tretja okrepitev tega poletja. Iz Grosuplja sta se v Novo Gorico preselili Tara Filipič in Ajda Gornjec Hodnik. Prva igra na mestu proste igralke, druga pa na mestu blokerke.

V ekipi ostajata tudi Polona Frelih in Žana Godec, ki sta podpisali pogodbo do leta 2027, dodatno sezono pa bodo goriške strele lahko računale tudi na izkušeno Pio Blažič kot tudi blokerko Tio Koren.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!