Kurt Zouma ostal brez hišnih ljubljenčkov in sponzorjev

Nogomet 9. Feb 202216:24 > 18:04 3 komentarji
Foto: Cal Sport Media - AP Photo via Guliver

RSPCA je Kurtu Zoumaju odvzela mačke, potem ko je v ponedeljek na spletu zaokrožil skrb vzbujajoč videoposnetek, na katerem udarja in brca svoje ljubljenčke po kuhinjskih tleh. West Ham bo njegovo dvotedensko plačo v višini 250 tisoč funtov namenil dobrodelnim organizacijam za zaščito živali.

27-letni branilec West Hama se je opravičil, policija v Essexu pa je potrdila, da so v sodelovanju z RSPCA potekale “nujne preiskave”. Organizacija RSPCA je v sredo podala izjavo, da so mačke na varnem in v njihovi oskrbi.

West Ham je igralca kaznoval tako, da bo dvotedensko plačo, ki naj bi znašala 250.000 funtov, namenil dobrodelnim organizacijam za zaščito živali.

Klub je po objavi videoposnetka najprej obsodil dejanja svojega igralca, vendar je podprl odločitev menedžerja Davida Moyesa, da igralca v torek zvečer v tekmi proti Watfordu vključi v igro. Moyes je dejal, da bo Zouma ostal v kadru, medtem ko bo potekala notranja preiskava v klubu.

Malo verjetno je, da bo Zouma zaradi svojih dejanj izgubil svojo službo, vendar ga bo klub obravnaval kar se da resno, vse globe kluba pa bodo namenjene dobrodelnim organizacijam za zaščito živali.

Adidas preklical sodelovanje z Zoumajem

Videoposnetek je sprožil veliko ogorčenja in odpora, veliko ljudi je podpisalo spletno peticijo, v kateri so zahtevali, da se Zoumaja kazensko preganja.

Experience Kissimmee, eden od sponzorjev kluba, je sporočil, da ocenjuje svoje nadaljnje sodelovanje s klubom, medtem ko je Umbro dejal, da sodeluje z West Ham Unitedom na klubski ravni in ne zastopa posameznih igralcev.

Zouma je bil Adidasov klient, podjetje pa se je odločilo, da prekine sodelovanje z branilcem West Hama.

“Nobena žival ne bi smela biti izpostavljena kruti in neupravičeni zlorabi, zato incident interno preiskujemo,” so zapisali pri Adidasu, kasneje pa so potrdili prekinitev sodelovanja.

Moyes razočaran, a skrbi za nogometno plat

Trener West Hama je svojo odločitev upravičil z besedami, da je Zouma tekmo začel, ker je eden izmed boljših posameznikov v ekipi. “Da, ostal bo na voljo. Klub bo uredil vse ostalo. Jaz bom poskrbel za nogometno plat,” je dejal Moyes.

“Sem velik ljubitelj živali in to je nekaj, kar je prizadelo veliko ljudi. Sem nekdo, ki mu je veliko mar za svoje pse in konje. Bil sem popolnoma razočaran nad tem, kar sem videl, in nad tem, kar so mi povedali, a moja naloga je bila, da poskušam najti način, kako doseči zmago z West Hamom. Nekateri ljudje bodo razočarani in to razumem,” je še dodal strateg West Hama.

“Šlo je za osamljen primer”

Zouma se je za napad opravičil in vztrajal, da je šlo za osamljen primer.

“Prav tako bi rad povedal, da mi je zelo žal za vse, ki jih je videoposnetek razburil. Rad bi vsem zagotovil, da sta naši dve mački povsem v redu in zdravi. Celotna naša družina ju ljubi in ceni, to vedenje pa je bil osamljen primer, ki se ne bo več ponovil,” je zapisal branilec West Hama.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje