Mamljiva katarska ponudba za Manchester United

Nogomet 18. Feb 20238:00
Jassim Bin Hamad Al Thani
Jassim Bin Hamad Al Thani (desno) Foto: Profimedia

V igro za prevzem lastništva Manchester Uniteda iz rok družine Glazer se je vmešal tudi katarski ponudnik - predsednik katarske banke QIB šejk Jassim Bin Hamad Al Thani.

Jassim Bin Hamad Al Thani, predsednik ene od katarskih bank QIB, je oddal ponudbo za nakup Manchester Uniteda. Unitedu želi povrniti nekdanji sijaj s poudarkom na mladih močen in infrastrukturi. Klub želi oprati vseh dolgov, ki se bližajo že milijardi evrov.

Hitro se je dalo prebrati, da je Al Thani že dalj časa navijač Rdečih vragov. Šejk se je šolal v Veliki Britaniji, na Kraljevi vojaški akademiji, zato mu življenje na Otoku ni tuje.

Zanimanje je po vsem pompu, ki se je razplamtel po spletu in medijih, potrdil tudi njegov kabinet. Prikimali so, da jih zanima 100-odstotni prevzem kluba.

Old Trafford
Foto: Profimedia

Na svoja ramena bodo prevzeli dolgove, ki so jih brezsramno nakopičili Glazerji, ob tem pa potrdili, da bodo veliko vlagali v nogometne ekipe ter v infrastrukturo, vključujoč z že zelo načetim Old Traffordom in novim vadbenim centrom.

Ponudba naj bi se gibala okoli pet milijard funtov. “Več bomo lahko povedali, ko bo za to bolj primeren čas oz. če se bodo stvari odvile naprej,” so zapisali Katarci.

Na potezi so Glazerji

Zdaj so na potezi Glazerji, ki so po izboljšavi rezultatov zategnili ročno. V zadnjem času se je dalo prebrati, da niso več pripravljeni prodati celotnega deleža, ampak le del, kar je poskrbelo še za dodatno jezo navijačev.

Sir Jim Ratcliffe
Foto: Profimedia

Britanski mediji navijajo za šefa Ineosa

Poleg Katarcev se za lastništvo United zanima tudi šef Ineosa Jim Ratcliffe, prav tako že otroštva navijač Uniteda. Britanski mediji navijajo zanj, a obstaja dvom, saj Ratcliffe finančno še zdaleč ni tako močen kot Katarci. Za prevzem bo potreboval dodaten kredit, kar pa se ne sliši ravno obetavno.

Bomo videli, kaj se bo zgodilo, zadeva še ni odločena, daleč od tega. Družina Glazer je namazana z vsemi žavbami, zato se hitre rešitve ne pričakuje. Samo čas bo povedal, ali so mačehovski lastniki, ki so novembra odločno napovedali prodajo kluba, mislili resno, ali so bile besede za javnost s figo v žepu.

Družina Glazer je prevzela Manchester United v začetku tega tisočletja za 790 milijonov funtov.

Komentari

Vaš komentar