Kaj se dogaja z Benjaminom Šeškom? “Ni razlogov za dramo.”

Nogomet 17. Feb 202314:25
Benjamin Šeško
FOTO: Guliverimages.

Benjamin Šeško je v treh tekmah v drugem delu sezone za Red Bull Salzburg odigral le pet minut. Enkrat ga ni bilo niti na klopi za rezerviste. Kaj se dogaja z največjim draguljem slovenskega nogometa, od katerega je v veliki meri odvisna tudi prihodnost reprezentance?

Benjamin Šeško, ki bo poleti za 24 milijonov evrov prestopil v RB Leipzig in bo postal najdražji slovenski nogometaš v zgodovini, je dobil priložnost na prav vseh 25 tekmah, ki jih je v prvi polovici sezone odigral Red Bull Salzburg. Na 18 tekmah je bil v začetni enajsterici.

Zabil je sedem golov, kar je bilo glede na potencial, ki ga kaže, in poletno eksplozijo, s katero je navdušil nogometno Evropo, pravzaprav celo manj od pričakovanj. Da je tako, je v decembrskem intervjuju za našo spletno stran potrdil tudi sam.

“Zdaj bom vstopil v novo leto in bom še bolj motiviran. Prepričan sem, da bo šlo bolje. V drugem delu sezone se bo to popravilo,” je povedal takrat. Toda po uvodnih dveh tednih drugega dela sezone 2022/23 kaže povsem drugače. Komaj 19-letni napadalec je v Salzburgu trenutno na stranskem tiru.

Nepričakovan začetek drugega dela sezone

Med zimskimi pripravami je za Salzburg odigral polčas na dveh od petih prijateljskih tekem. Zadnji dve je izpustil zaradi bolezni, zaradi katere je na klopi začel tudi otvoritveno Salzburgovo tekmo drugega dela sezone. Pokalni obračun proti graškemu Sturmu pred dvema tednoma, ko je Salzburg proti ekipi Jona Gorenca Stankovića in Tomija Horvata izpadel po enajstmetrovkah. Šeško, ki je na tej tekmi igral le pet minut, je svojo zadel.

Potem ga pred tednom dni na prvenstveni tekmi proti Austrii Lustenau, ki jo je Salzburg dobil s 4:0, presenetljivo ni bilo niti na klopi avstrijskega prvaka.

“V tem trenutku so drugi napadalci boljši,” je po tekmi odločitev pojasnil trener Matthias Jaissle, ki je prednost ob najboljšemu strelcu Salzburga Noahu Okaforju ponudil tudi 23-letnima Brazilcu Fernandu in Malijcu Sekouju Koiti ter 21-letnemu Avstrijcu nigerijskih korenin Juniorju Adamuju, Šeška pa kot petega napadalca posadil na tribuno.

Na včerajšnji prvi tekmi osmine finala evropske lige proti Romi, ki jo je Salzburg dobil z 1:0, se je Šeško vrnil v kader, a priložnosti za igro ni dočakal. Vso tekmo je presedel na klopi. Preostali štirje napadalci Salzburga so dobili priložnost za igro. Okafor in Fernando od prve minute, Koita in Adamu pa sta na igrišče vstopila v nadaljevanju.

Benjamin Šeško
Benjamin Šeško na tekmi proti Sturmu pred dvema tednoma. FOTO: Uroš Skaza.

Izkušnja, iz katere se lahko marsičesa nauči

Odgovor na vprašanje, kaj se s Šeškom, ki normalno trenira in je zdrav, dogaja, smo skušali poiskati pri njegovem zastopniku, s katerim sta tesno povezana.

“Ni razlogov za dramo. Benjamin ima komaj 19 let, za njim pa je izredno stresno obdobje. Konkurenca v napadu Salzburga je močna. Tudi večji in veliko bolj izkušeni igralci so se že usedli na klop. Tudi to je lahko izkušnja, iz katere se lahko marsikaj nauči,” je povedal Elvis Bašanović.

“Trenira odlično in čaka na svojo priložnost. Nenazadnje ima v tej sezoni za sabo že 31 tekem in skorajda 2.000 minut igre, upoštevajoč reprezentančne nastope,” je dodal.

V reprezentanco bo prišel pripravljen in motiviran

Glede na to, da je bil s štirimi goli na zadnjih petih tekmah glavni obraz reprezentančnega preporoda, Šeškova usoda seveda skrbi tudi selektorja Slovenije Matjaža Keka in njene navijače.

Za reprezentanco je do zdaj v 17 nastopih dosegel 5 golov. FOTO: Guliverimages.

Že čez dober mesec reprezentanco namreč čaka vstop v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024, od katerih si obeta ogromno. Začela jih bo z gostovanjem v Kazahstanu 23. marca in se tri dni pozneje doma pomerila še s San Marinom. Junija jo čakata še precej težji preizkušnji, Finska in Danska.

“Prepričan sem, da bo na zbor prišel odlično pripravljen in motiviran. Tekme za reprezentanco so zanj vedno nekaj posebnega,” je sporočil agent Šeška, ki ga do naslednje reprezentančne akcije v Salzburgu čaka še šest tekem. Držimo pesti, da bo v tem času prišel v stare tirnice in bo zajel zalet za nove reprezentančne podvige …

Komentari

Vaš komentar