Mourinho: Uživamo v tej situaciji

Premier Liga 7. Dec 202011:31 > 11:51
Clive Brunskill/Getty Images

Jose Mourinho je sijal od sreče po zmagi Tottenhama proti Arsenalu z 2:0 v severno-londonskem derbiju. Londončani so po 11. krogu Premier lige na vrhu razpredelnice s 24 točkami.

“Seveda, da smo srečni. V prvem polčasu smo nadzorovali tekmo na način, na katerega smo želeli. V obrambi smo solidno stali, ko smo imeli žogo v svoji posesti, smo bili zelo konkretni. Son in Kane sta sijajna napadalca. Naredila sta tisto, kar najboljše znata,” je bil zadovoljen Jose Mourinho.

Čeprav je imel Arsenal v drugih 45 minutah terensko premoč, je Tottenham brez večjih težav zadržal prednost. “V drugem polčasu nam je Arsenal naredil veliko težav. To je resna ekipa. Vem, da bodo številni dejali, ‘res je, vendar so na slabem mestu na lestvici’. Meni to ni pomembno, zelo so močni z odličnim trenerjem. Cilj je bil, da mrežo ohranimo nedotaknjeno. In pri tem smo uspeli. Ni bilo potrebe, da tvegamo. Zakaj bi šli v presing, če vodimo. Ni potrebe. Zmagali smo in to je najpomembnejše,” je dodal Portugalec.

V zadnjih treh krogih je Tottenham premagal Manchester City in Arsenal, s Chelseajem pa se je razšel brez zmagovalca. “Ko vidite takšen razpored, pomislite, kako bi bilo dobro, če bi osvojil tri ali štiri točke. Mi pa smo jih osvojili sedem. To je sijajen učinek proti vrhunskim ekipam. Težava s Premier ligo je, da bo naš naslednji nasprotnik Crystal Palace in nihče nam ne more zagotoviti treh točk. Gremo tekmo po tekmo in uživamo v tej situaciji, ker bomo še najmanj sedem dni na vrhu lestvice,” je sklenil Mourinho.

Komentari

Vaš komentar