Nekdanji nogometaš Liverpoola spet ostro nad Pogbaja

Nogomet 30. Avg 20218:18 > 8:23 0 komentarjev
Zvezdnik Paul Pogba je odlično odprl sezono. Na treh tekmah je prispeval že pet podaj za zadetek. Foto: Guliverimages

Strokovni komentator v studiu Sky Sports Graeme Souness, ki je znan po tem, da ne mara zvezdnika Man Utd Paula Pogbaja, je po tekmi med Wolves in Unitedom ponovno udaril po francoskem zvezdniku.

Njegove ostre besede je sprožil pripetljaj pred odločilnim zadetkom na Molineuxu, ko je Pogba v boju za žogo s podplatom zadel ščitnik za golen Rubena Nevesa, a glavni sodnik Mike Dean, ki je stal le dva metra stran, ni videl nepravilnosti in pustil igro. V nadaljevanju akcije je v polno zadel mladi Mason Greenwood in rdeče vrage popeljal do pomembne zmage na težkem gostovanju.

Pogba je s podplatom res malce zadel Nevesa:

Souness: Čisti prekršek

“To je bil čisti prekršek. Pogba ni bil niti blizu žoge, zadel je Nevesovo golen in ščitnik. Šlo je za kontakt, ki bi lahko vodil v zlom noge. Sodnik, ki je bil le dva metra stran, ni videl tega. Za tiste, ki se vsaj malce spoznate na nogomet, je to čisti prekršek, nemogoče je trditi drugače. Alarmantno je, da tako izkušen sodnik tega ni videl in dosodil prekrška,” je le čakal priložnost, da po dolgem času spet zlije gnev nad Pogbajem, Souness.

Od nekdanjega člana Liverpoola se niti ne pričakuje drugega kot kritike in vpitje na igralce Uniteda, a podobno mnenje o sporni situaciji ima tudi vezist volkov Neves. Zanimivo je, da je po stiku nadaljeval s tekom, ko je videl, da je žoga v posesti gostov, pa se je začel valjati po tleh.

Ruben Neves je po “zvijanju” po tleh protestiral pri sodniku Miku Deanu, ki mu je za nagrado stisnil še rumen karton. Foto: Guliverimages

Neves nogo pokazal tudi sodnikom

“Vsi so videli, kaj se je zgodilo. Vsi so videli mojo nogo, pokazal sem jo sodnikom, več ne morem povedati. Po tekmi mi je rekel, ‘oba sta šla na žogo’, res je, a samo jaz sem se je dotaknil,” je po tekmi bentil tudi Portugalec.

Pogba: To je premier league

Pogba je imel seveda svoj pogled na vse skupaj. “Nisem se ga dotaknil. To je premier league, bilo je 50:50, vsak konec tedna vidimo kaj takega. Osvojili smo žogo in zadeli,” pa je povedal Francoz.

Manchester United je na koncu zmagal z 1:0. Po treh krogih ima dve zmagi in remi, skupaj sedem točk.