Neverjetno: Nov preobrat pri Unitedu

Nogomet 4. Avg 202219:24 2 komentarja
Foto: Guliverimage

Potem ko se je zdelo, da bo novi trener Manchester Uniteda Erik ten Hag prvemu zvezdniku lahko odčital lekcijo zaradi svojeglavega obnašanja, ima zdaj Nizozemec, vsaj tako se zdi, zvezane roke.

Trener rdeči vragov Erik ten Hag je v sredinem intervjuju za nizozemski medij dal jasno vedeti, da se ne strinja s početjem Cristiana Ronalda, a pred nedeljsko prvo tekmo v Premier League, da ten Hagu ne bo preostalo drugega, kot da s Portugalcem začne obračun proti Brightonu.

Načrte mu je prekrižala poškodba stegenske mišice francoskega napadalca Anthonyja Martiala, ki je imel odlične priprave. Dosegel je tri zadetek, ob tem pa je deloval poletno kot v časih, ko ga je na Old Trafford pripeljal Luis van Gaal.

Kdo se bo v napadu pridružil Rashfordu in Sanchu?

Načrti so se po poškodbi podrli.. Marcus Rashford in Jadon Sancho, ki se vrača po bolezni, sta izgubila partnerja v napadu, luknjo pa bo skoraj zagotovo zakrpal Portugalec, četudi je nizozemski trener ves čas poudarjal, da mu še veliko manjka, da bo lahko začenjal tekem.

Erik ten Hag in Cristiano Ronaldo nista še niti dobro začela sodelovati, pa se že ne moreta videti. No, vsaj tako deluje navzven. Foto: Reuters/Ed Sykes

Elanga ni v formi

Če smo pošteni, bolje Ronaldo kot Anthony Elanga, ki ni pravi, ena izmed možnosti je tudi mladi, 18-letni Alejandro Garnacho, a potem bi se moral Rashford preseliti na mesto napadalca, kjer pa je bil v pretekli sezoni kot kura brez glave.

Kot smo zapisali, ten Hag ima zdaj zavezane roke, od lekcije za Ronalda pa ne bo nič. Portugalec bo proti Brightonu v ogenj skorja zagotovo poslan od prve minute.