Ostaja neporažen: Rangers dobil Old Firm derbi

getty images
Foto: Getty images

Nogometaši Rangersa so s 4:1 premagali Celtic in tako tudi po 36 krogih Premiershipa ostajajo neporaženi.

Velikana iz Glasgowa sta danes odigrala že peti derbi v tej sezoni. Protestanti so katolike četrtič premagali, niti enkrat pa niso izgubili.

Današnji obračun na Ibroxu se je končal s 4:1. Gostitelji so prek Roofa povedli v 26. minuti srečanja. Kljub igralcu manj, v 26. minuti je namreč rdeče videl McGregor, so zeleno-beli v 30. minuti prek Edourda izenačili. Gerrardova četa pa je v nadaljevanju pokazala, kdo je gospodar letošnje sezone. Morelos je v 33. minuti znova povedel domače v vodstvo, ki ga je v 56. minuti z drugim današnjim zadetkom podvojil Jamajčan Roofe, za končnih 4:1 pa je v 92. minuti poskrbel legendarni Jermein Defoe. 38-letnik je dosegel tretji zadetek v sezoni.

Rangers je na 36 prvenstvenih tekmah v tej sezoni zabeležil 30 zmag, niti enkrat pa ni izgubil. Na drugi strani je Celtic, ki bo sezono končal na 2. mestu, danes zabeležil peti poraz v sezoni.

Rangers si je tako zacelil rane, ki so nastale po izpadu iz četrtfinala FA pokala prejšnji teden. Varovanci Stevena Gerrarda so po izvajanju enajstmetrovk klonili proti Saint Johnstoneu.