Kloppova desna roka hitro dobila novo službo

Nogomet 15. Maj 202416:18 0 komentarjev
Pepijn Lijnders
Pepijn Lijnders Foto: Profimedia

Pepijn Lijnders, dosedanji pomočnik Jürgena Kloppa pri Liverpoolu, po odhodu iz Anfielda stopa na samostojno pot. V prihodnji sezoni bo prevzel Red Bull Salzburg, ekipo, kjer je nogometno zrasel Benjamin Šeško.

Tako kot Jürgen Klopp bo tudi 41-letni Pepijn Lijnders po sezoni zapustil Liverpool in se še drugič v karieri preizkusil v vlogi prvega trenerja. Prvič se je to zgodilo v začetku leta 2018, ko je sedel na klop ekipe NEC, a že maja se je vrnil v Liverpool, kjer je vse do zdaj opravljal delo Kloppovega pomočnika.

“Ponosen sem, da sem postal novi glavni trener Salzburga. Zame je privilegij, da sem tukaj. Po PSV Eindhovnu, Portu in Liverpoolu se pridružujem še enemu čudovitemu klubu z močno strukturo in še boljšo akademijo,” je dejal Nizozemec, ki je pred prihodom na Anfield deloval kot trener mladinskega pogona Porta in PSV.

Skupaj s Kloppom sta osvojila sedem lovorik. Leta 2019 tudi ligo prvakov, leto pozneje pa tudi tako želeno angleško prvenstvo, ki so ga navijači Liverpoola čakali kar 30 let.

Rdeči biki bodo po 10 letih ostali brez naslova

Lijnders bo na mestu trenerja zamenjal začasnega trenerja Rdečih bikov Onurja Cinela, ki je aprila nadomestil Gerharda Struberja.

Slednjega so odnesli slabi rezultati. Salzburg, če se ne zgodi čudež, bo po 10 letih ostal brez naslova avstrijskega naslova. Po letu 2011 se ga bo veselil Sturm Graz, ki ima pred zadnjim krogom dve točki več kot Salzburg.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!