Ronaldo ob odhodu z igrišča skoraj zajokal

Nogomet 20. Jan 202211:25 > 11:33 1 komentar
Foto: Zajem zaslona

Zvezdnik Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo odločitev trenerja Ralfa Rangnicka, da ga zamenja v 71. minuti obračuna proti Brentfordu, ni najbolje sprejel. Portugalec je ob odhodu z igrišča skoraj zajokal, pomiriti pa se ni mogel niti na klopi.

#related-news_0

Trener Manchester United je po zadetku Masona Greenwooda za vodstvo z 2:0 iz igre potegnil ravno strelca drugega zadetka kot tudi Cristiana Ronalda, ki je zadnje dve tekmi Uniteda izpustil zaradi poškodbe mišice. Portugalec je vidno nezadovoljen odkorakal z zelenice, nato svoje otroško obnašanje nadaljeval tudi na klopi.

Ronaldo je ob tla vrgel tudi jakno ter se naglas spraševal, zakaj je bil ravno on tisti, ki je moral zapustiti igrišče. Portugalec se je malce potolažil v trenutku, ko so rdeči vragi zadeli še tretjič in zmaga na zahtevnem gostovanju v Brentfordu ni bila več ogrožena.

Slaba volja in jeza Ronalda, ko je moral z igrišča:

Ni želel ponoviti napake

“Spraševal me je, zakaj sem ga zamenja. Rekel sem mu, ‘poslušaj, moral sem sprejeti odločitev pri prid ekipe in kluba, imeli smo identičen položaj pred dnevi proti Aston Villi, ko smo še 15 minut pred koncem vodili z 2:0, nisem želel narediti še ene napake’,” je dialog s superzvezdnikom opisal nemški strokovnjak, ki je bil po remiju proti Villi jezen sam nase.

foto: David Klein Sportimage SPI

Rangnick razume Cristiana

“Odločil sem se, da osvežim obrambo in na desno krilo pošljem Rashforda. Mislim, da smo se prav odločili, a razumem Cristiana, on je rojen strelec, seveda je želel igrati in iskati zadetek. Ko smo zadeli, sem mu dejal, da bo čez nekaj let, ko so sam trener, moral sam sprejeti enako odločitev, kot sem jo jaz. Nisem pričakoval, da me bo objel, ker sem ga zamenjal, vem, kako razmišljajo taki igralci, a moral sem gledati širše in to sem mu tudi povedal,” je še dodal Nemec.

Rangnick ima zdaj na svojem računu na klopi Manchester United zdaj pet zmag, tri remije in le en poraz.

Vrhunci s tekme med Brentfordom in Manchester United: