Tuchel: Smo pred Liverpoolom, vse imamo v svojih rokah

Premier Liga 17. Maj 202119:15 > 22:02
Thomas Tuchel
Cal Sport Media via AP Images

Thomas Tuchel je razkril, kako je pospremil zadetek Liverpoolovega vratarja Alissona Beckerja. Nemec je poleg tega poudaril, da se morajo njegovi varovanci po dveh zaporednih porazih zbrati v ključnem delu sezone.

Thomas Tuchel je takoj po prihodu na Stamford Bridge uspel uglasiti orkester Chelseaja, toda bleusi so na zadnjih dveh tekmah zabeležili dva poraza in si tako otežili položaj v boju za Ligo prvakov ter hkrati ostali brez lovorike v FA pokalu.

Chelseaju prav tako ni šlo na roko dejstvo, da je Liverpool v 95. minuti rešil 3 točke proti West Bromwichu. Za delirij Redsov na Hawthornsu je poskrbel Alisson:

Popoldne sem se vrnil domov in prižgal televizor. Bilo je 1:1. Tekmo sem spremljal površno. Do sodnikovega podaljška, ko sem začutil, da bi naš tekmec lahko izgubil pomembni točki. Nato sem videl fantastičen strel z glavo. Alisson je poskrbel, da bo končnica lige zelo zanimiva. Ta gol nam seveda ni šel na roko, a pomembno je, da imamo še naprej vse v svojih rokah,” je dejal Thomas Tuchel.

Nemec je na kratko pokomentiral obe tekmi, na katerih je Chelsea ostal praznih rok:

Proti Arsenalu smo imeli številne priložnosti. V kolikor bi tekmo dobili, bi verjetno prvenstvo mirno pripeljali do konca. Tako smo pustili odprta vrata, skozi katera je Liverpool že zakorakal. V ta projekt smo vložili ogromno truda, dve slabi tekmi ne smeta vplivati na našo samozavest,” trdi trener Chelseaja.

“Želeli smo lovoriko v FA pokalu, toda kot kaže je prišlo do padca v osredotočenosti. To mi sicer ni všeč, a igralce razumem. Veseli me sicer, da smo se proti Leicestru borili do konca. Sedaj pa je čas, da začnemo znova zmagovati,” je misli strnil Tuchel.

Chelsea je trenutno na 4. mestu na prvenstveni lestvici. Pred Liverpoolom ima samo točko prednosti, na naslednji tekmi pa bodo bluesi gostili tretjeuvrščeni Leicester, ki bi lahko že drugo zaporedno sezono v končnici ostal brez Lige prvakov.

Četo Thomasa Tuchla pa vrhunec sezone čaka 29. maja v Portu. Takrat se bo v finalu najelitnejšega klubskega tekmovanja udarila z Manchester Cityjem.

l

Komentari

Vaš komentar