VIDEO: Preobrat Uniteda proti Brightonu

Nogomet 4. Apr 202122:47 > 23:24
REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Manchester United je na tekmi 30. kroga angleške Premier lige po preobratu na Old Traffordu z 2:1 (0:1) premagal Brighton. Rdeči vragi so ostali na drugem mestu s 60 točkami. Za vodilnim Cityem zaostajajo 14 točk. Brighton je z 32 točkami na 16. mestu.

Prvi polčas so zaznamovali nogometaši Brightona pa čeprav bi lahko United do prednosti prišel v deveti minuti. Greenwood je pritekel na odbito žogo, a stresel vratnico. Kazen je prišla štiri minute kasneje.

Do zadetka je prišel bivši član rdečih vragov Danny Welbeck. Pogba je na sredini igrišča izgubil žogo, ki je nato prišla na desno stran napada gostov. Od tam pa jo je v kazenski prostor sijajno poslal Pascal Gross. Prvi poskus Welbecka z glavo je Henderson še ubranil, a je žogo odbil nazaj na glavo napadalca in zadetek je bil neizogiben.

Do konca prvega polčasa je imel Manchester United posest, a rdeči vragi si prave priložnosti niso pripravili. Brighton je na drugi strani čakal na svojo priložnost iz protinapada in večkrat so imeli priložnost, da bi svojo prednost podvojili.

V prvih 15 minutah drugega polčasa so bili pri Unitedu kar precej brezidejni. Potem pa so gostje izgubili žogo in po protinapadu je Bruno Fernandes lepo našel Rashforda, ki je Unitedu rutinsko prinesel izenačenje.

Domači nogometaši so še naprej napadali, a so bili gostje tisti, ki so v 70. minuti zapravili veliko priložnost. Po sijajnem protinapadu se je žoga znašla v kazenskem prostoru, a je bil za las prekratek Danny Welbeck. Pri akciji je bil vtis takšen, da ga je Maguire odrinil in bi zato lahko sodnik brez slabe vesti pokazal na belo točko. A niti po posredovanju VAR-a se to ni zgodilo.

Odločitev je padla v 83. minuti. Pogba je slabo zadel žogo v kazenskem prostoru, a je na njegovo srečo žoga prišla do Greenwooda, ki jo je z glavo poslal v mrežo.

Do konca tekme ni bilo večjih priložnosti. United je navkljub skromni predstavi na koncu osvojil vse tri točke.