Za Lingarda ni mesta v angleški reprezentanci za EURO

Premier Liga 1. Jun 202117:01 > 18:34
REUTERS/Laurence Griffiths
REUTERS/Laurence Griffiths

Angleški Athletic je razkril, da se Jesse Lingard ne bo znašel na seznamu angleških reprezentantov, ki bodo državne barve zastopili na evropskem prvenstvu.

Gareth Southgate je Lingarda uvrstil na seznam 33 nogometašev, ki so z izbrano vrsto začeli priprave na EURO. Danes pa bo Gareth Southagate objavil dokončen seznam 26 igralcev, na katerem ne bo nogmetaša West Hama.

V prvem delu minule sezone 28-letni napadalno usmerjeni vezist ni zabeležil niti enega nastopa za Manchester United. Rdeči vragi so nato Lingarda posodili k West Hamu, kjer se je slednji razcvetel.

Lingard je za kladiva odigral 16 tekem v Premier ligi, dosegel pa je kar 9 golov in dodal 5 asistenc. Mnogi so zato pričakovali, da si bo prislužil mesto v reprezentanci, toda Southgatea kot kaže z izvrstnimi predstavami ne prepričal.

Anglija bo prvo tekmo na turnirju odigrala 13. junija, ko se ji bo zoperstavila Hrvaška. Poleg omenjenih reprezentanc sta v skupini še Škotska in Češka. Vse tekme v tej skupini bodo odigrane na londonskem Wembleyu.

Gareth Southgate je na seznam presenetljivo uvrstil kar štiri desne bočne branilce – Tripperja, Walkerja, Jamesa in Alexandra-Arnolda. Na EURO ne bo odpotoval Ollie Watkins, čeprav je v tej sezoni igral odlično in bil v drugem delu prvenstva precej učinkovitejši kot Calvert-Lewin.