Lažna novica o smrti nogometnega zastopnika

Nogomet 28. Apr 202213:47 > 15:09 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Številni svetovni mediji so danes poročali, da je v 55. letu starosti v rodni Italiji umrl eden največjih in najbolj vplivnih nogometnih agentov Mino Raiola. Menedžer, ki je med drugim zastopnik Paula Pogbaja, Erlinga Haalanda in Zlatana Ibrahimovića, ima v zadnjem času zdravstvene težave. A kot se je izkazalo manj kot uro po prvih objavah svetovnih medijev, je šlo za lažno novico, saj se je Raiola jezno oglasil tudi na twitterju.

Mino Raiola, ki se je rodil v Noceri Inferiorne blizu Neaplja, nato pa se z družino pri enem letu starosti preselil v nizozemski Haarlem, je eden najuspešnejših pri svojem delu. Posledično so njegove stranke najboljši nogometaši sveta, med drugim skrbi za Paula Pogbaja, Gianlugija Donnarummo, Erlinga Haalanda, Zlatana Ibrahimovića … pa tudi Mathijsa de Ligta, Romeluja Lukakuja, Stefana de Vrija, Marca Verratti in Maria Balotellija … Tudi tu pa se dolg seznam zvezd ne konča.

Le manj kot uro po prvih objavah, da je Raiola umrl, so se na socialnih omrežjih, kasneje pa tudi v največjih svetovnih medijih (L’Equipe, Marca, DailyMail …), pojavile informacije, da je šlo za lažno novico. Namigovanja, da je v slabem zdravstvenem stanju, a še vedno živi, je Mino potrdil tudi sam z zapisom na twitterju: “Trenutno zdravstveno stanje za tiste, ki se sprašujejo: razjarjen, drugič v 4 mesecih so me ubili. Zdi se, da lahko tudi oživim.” Več o tem tukaj. 

Raiola je sicer v mladosti kot natakar pomagal staršem pri cateringu, zaradi česar se ga je oprijel vzdevek ‘pizza šef’, čeprav je v šali priznal, da še nikoli v življenju ni naredil pice. Nato pa ga je strast vodila v nogomet. V mladinskih vrstah je bil član lokalnega kluba HFC Haarlem, kmalu pa postal tamkajšnji športni direktor. Nato se je pridružil podjetju Sports Promotion, kjer je ‘zablestel’ pri prestopu Dennisa Bergkampa v Inter Milan.

A Raiola je šel svojo pot in ustanovil lastno podjetje. Na zemljevid največjih agentov pa ga je postavil prestop Pavla Nedveda iz Sparte Prage v Lazio. Kot stranke so se mu potem pridružili številni svetovno znani nogometaši. Je tudi odličen poliglot, saj zna kar sedem jezikov: italijanskega, angleškega, nemškega, nizozemskega, francoskega, španskega in portugalskega.

Neuradni svetovni rekorder

Pri svojem delu je med najuspešnejšimi, saj ob največjih prestopih vselej zna zajeten kupček denarja zagotoviti tudi sebi. Tako naj bi ob prestopu Paula Pogbaja iz Juventusa v Manchester United za 105 milijonov evrov Raioli na račun kapnilo kar dobrih 23 milijonov evrov. Revija Forbes je za lansko leto ocenila, da naj bi imel kar za dobrih 73 milijonov evrov osebnega premoženja.

V zadnjih mesecih ima zdravstvene težave, zaradi česar je januarja v Milanu moral nujno pod nož. Takrat naj ta zelo zapletena operacija ne bi ogrožala njegovega življenja, zdaj pa se je stanje poslabšalo. Kot so najprej poročali italijanski mediji, je bila bolezen zanj usodna, a kmalu se je izkazalo, da gre za lažne novice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!