Preobrat glede prihodnosti Jasmina Kurtića

Nogomet 16. Avg 202210:00 > 10:01
Delite:
Jasmin Kurtić, kot kaže, ostaja v Grčiji. FOTO: Guliverimages.

Jasmin Kurtić bo, čeprav je še pred nekaj tedni kazalo drugače, najverjetneje ostal v Grčiji, kjer je v prejšnji sezoni navduševal v dresu solunskega Paoka. Selitev nazaj v Italijo, zanj so se močno ogreli pri Pisi, je namreč padla v vodo.

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, ki je za Slovenijo odigral že kar 80 tekem, je lani poleti po izpadu Parme v drugo italijansko ligo v Paok prišel s statusom nogometaša, ki je bil v Solun posojen za dve leti.

V Grčiji se je znašel sijajno in bil eden ključnih mož Paoka, ki je prvenstvo končal na drugem mestu, zaigral v finalu pokala in v evropski konferenčni ligi prišel do četrtfinala.

Za Paok je v 51 nastopih dosegel kar 18 golov in poskrbel za statistično najboljšo sezono v karieri, prispeval je tudi tri asistence.

Toda kljub temu si izkušeni slovenski reprezentant pri Grkih ni priboril podpisa dolgoročnejše pogodbe, ki si ga je obetal, zato je poleti iskal nove rešitve oziroma jih še išče. Najbližje je bil selitvi v vrste italijanskega drugoligaša Pise, ki ga je želela zvabiti v svoje vrste in skupaj z njim napasti prvo uvrstitev med italijansko nogometno tekmovanje po 30 letih čakanja.

Za Paok je do zdaj odigral 52 tekem in dosegel 18 golov. FOTO: Guliverimages.

Selitev v Piso je padla v vodo

Toda po naših informacijah je prestop 33-letnega osrednjega vezista v Piso padel v vodo. Težava je bila za Piso predvsem njegova visoka pogodba, na leto zasluži 1,3 milijona evrov, zato so v tamkajšnjem klubu nad njim obupali.

Da je res tako, potrjuje tudi dejstvo, da so se pri Pisi medtem že okrepili z nogometašem, ki igra podobno vlogo kot vezist Paoka, in sicer z 31-letnim moldavskim reprezentantom Arturjem Ionito iz Beneventa.

To najverjetneje pomeni, da bo Kurtić, če se v zadnjih dveh tednih poletnega prestopnega roka ne bo zgodilo kaj nepredvidenega, najverjetneje ostal v Grčijo in se ne bo vrnil v Italijo, kjer je igral kar desetletje in tam pustil globok pečat.

V tamkajšnji prvi ligi je vezist, ki je v Sloveniji igral za Belo krajino in Gorico, kot član Atalante, Spala, Parme, Palerma, Fiorentine, Sassuola in Torina odigral kar 288 tekem in dosegel 29 golov. Še 38 nastopov in dva gola je zbral kot član Vareseja v italijanski drugi ligi.

Komentari

Vaš komentar