Novo razpotje v karieri Jasmina Kurtića

Nogomet 27. Jul 202216:00 > 16:12 0 komentarjev
Za Paok je do zdaj odigral 52 tekem in dosegel 18 golov. FOTO: Guliverimages.

Jasmin Kurtić je po sijajni debitantski sezoni v prvi grški ligi v dresu Paoka pričakoval, da bo v Solunu v podpis dobil novo pogodbo, a naletel na gluha ušesa. Zato se lahko zgodi, da bo že poleti spet menjal klub. Aktualen je povratek v Italijo. Medtem je na poti v Grčijo Andraž Šporar, ki naj bi bil blizu podpisa pogodbe s Panathinaikosom.

Jasmin Kurtić je pred letom dni v Paok prišel iz Parme, ki ga je po izpadu v drugo italijansko ligo v Solun posodila za dve leti. Izkušeni slovenski vezist se je v Grčiji znašel sijajno in bil eden ključnih mož Paoka, ki je prvenstvo končal na drugem mestu, zaigral v finalu pokala in v evropski konferenčni ligi prišel do četrtfinala.

Za Paok je v 51 nastopih dosegel kar 18 golov in poskrbel za statistično najboljšo sezono v karieri, prispeval je tudi tri asistence.

Kurtić je upal, da mu bodo v Solunu po tako dobri sezoni ponudili podaljšanje pogodbe in bo postal njihov polnopravni član, a je pri predsedniku Ivanu Savvidisu naletel na gluha ušesa. Pri Paoku namreč vztrajajo pri politiki, da igralcem, starejšim od 30 let, dolgoročnejših pogodb ne ponujajo.

Kurtić pri 33 letih upa na še eno donosnejšo pogodbo in želi unovčiti sezono, ki je za njim, zato obstaja veliko možnosti, da bo poleti zamenjal klub, česar sicer ni pričakoval. Zanimanja zanj ne manjka, največ ga je na Apeninskem polotoku, na katerem njegovo ime nekaj pomeni.

Vrnitev v Italijo otežujeta visoka plača in Parma

V tamkajšnji prvi ligi je vezist, ki je v Sloveniji igral za Belo krajino in Gorico, kot član Atalante, Spala, Parme, Palerma, Fiorentine, Sassuola in Torina odigral kar 288 tekem in dosegel 29 golov.

Še 38 nastopov in dva gola je zbral kot član Vareseja v italijanski drugi ligi. V njo bi se letos poleti lahko tudi vrnil. Zanj je resno zagrizla ambiciozna Pisa, ki si ga želi zvabiti v svoje vrste in skupaj z njim napasti prvo uvrstitev v najboljšo italijansko ligo po 30 letih čakanja.

Za Paok je do zdaj odigral 51 tekem in dosegel 18 golov. Koliko jih še bo? FOTO: Guliverimages.

Toda težava je v tem, da ima Kurtić v Grčiji zelo visoko plačo, na leto zasluži 1,3 milijona evrov, ki utegne biti za Italijane previsoka.

Oviro pri morebitnem poslu s Piso predstavlja tudi dejstvo, da si pravice njegove pogodbe v 20 odstotkih do prihodnjega poletja še vedno lasti tudi Parma, ki ji ni v interesu, da bi krepila tekmeca za vrh iz druge italijanske lige.

Medtem naj bi bili pri Paoku Kurtića pripravljeni spustiti iz rok.

Paok je z novo sezono že začel, Kurtić igra

Paok je sicer z novo sezono že začel. Prejšnji teden je z 0:2 v Sofiji izgubil prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Levskemu. Na tej tekmi je Kurtić, ki je bil v prejšnji sezoni vseskozi član začetne enajsterice, na igrišče prišel šele v zadnjem delu tekme.

Paok bo povratno tekmo igral v četrtek pred domačimi navijači, Kurtić naj bi jo začel v prvi postavi. Z novo prvenstveno sezono Paok sicer začenja šele čez tri tedne. Takrat naj Kurtićeva prihodnost ne bi več visela v zraku. Po naših informacijah naj bi svoj status razrešil v naslednjih dneh.

Blizu Panathinaikosa še en Slovenec

Ta teden smo pisali tudi o prihodnosti Andraža Šporarja in temu, da se zanj zanima močan grški prvoligaš. Zdaj je jasno, da je to Panathinaikos, ki se je letos poleti s slovenskim reprezentantom že okrepil, iz Rijeke je tja prišel vezist Adam Gnezda Čerin.

Zdaj naj bi bil blizu Panathinaikosa tudi Šporar, ki je trenutno še vedno v Lizboni in član Sportinga, s katerim ima še dveletno pogodbo, a se je znašel na stranskem tiru in išče nov klub. Pri Panathinaikosu naj bi bili zanj pripravljeni plačati odškodnino v višini 3,5 milijona evrov in mu ponuditi štiriletno pogodbo v višini milijona evrov na leto.